Millionen stehen hinter ihm

0
John Heartfield: Millioner står bak ham.

Millionen stehen hinter ihm – Det står millioner bak ham

Dette bildet av John Heartfield ble plutselig så aktuelt igjen.

John Heartfield (born Helmut Herzfeld; 19 June 1891 – 26 April 1968) was an artist. He was a pioneer in the use of art as a political weapon. Some of his photomontages were anti-Nazi and anti-fascist statements. Heartfield also created book jackets for authors such as Upton Sinclair, as well as stage sets for such noted playwrights as Bertolt Brecht and Erwin Piscator.

John Heartfield millionen stehen hinter ihm

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRussland fryser lån til Ukraina
Neste artikkel«Sparepolitikken har ført til 43% mer spedbarndødelighet»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).