«Sparepolitikken har ført til 43% mer spedbarndødelighet»

0

«Sparepolitikken har ført til 43% mer spedbarndødelighet»

Legetidsskriftet The Lancet har offentliggjort en rapport som viser at den sparepolitikken som EU-kommisjonen og Troikaen har tvunget Hellas til å følge har dramatiske konsekvenser for helsetilstanden i landet.

Nær en million grekere er uten tilgang til helsetjenester, livsviktige medisiner er utilgjengelige, sjølmordsraten stiger faretruende og spedbarndødeligheten har økt med 43%.

Rapporten i The Lancet er et sviende oppgjør med den  nedskjæringspolitikken en greske eliten og EU har gjennomført.

Fredsprisvinner EU slår til på alle fronter.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMillionen stehen hinter ihm
Neste artikkelKriminell rovdrift
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).