Frykter ny økonomisk katastrofe

0

Frykter ny økonomisk katastrofe

Det er grenser for hva verdens sentralbanker kan gjøre for å få fart på økonomien, advarer Nordeas sjeføkonom Helge J. Pedersen, som sier det hele kan ende i katastrofe.

 – Usikkerheten er faktisk dobbeltsidig. For problemet med den nåværende ekstremt ekspansive politikken er nemlig at det risikerer å gå galt uansett om sentralbankene fortsetter på nåværende kurs eller begynner en innstrammingskurs, sier Pedersen.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKorrupsjonen i Yara
Neste artikkelFinansdiktaturet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).