Noen som tar et veddemål?

2

-Vitskapen seier oss at dei menneskeskapte klimaendringane allereie er i gang, og det skjer raskare enn vi trudde. Det hastar å gjere noko med klimagassutsleppa. Dette sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell i sitt innlegg i klimaforhandlingane i Doha.

Javel, dette er både sant og visst. Så regjeringa er tydeligvis fullt klar over hva den nåværende politikken fører til. Men hva har så Solhjell og den rødgrønne regjeringa tenkt å gjøre med det?
– Vil de fjerne subsidiene til oljeleting?
– Vil de bruke statens flertall i Statoil til å få selskapet ut av tjæresandprosjektet i Canada?
– Vil de satse massivt på utvikling av alternativ energi her hjemme?
– Vil de stoppe oljefondets investeringer i kullkraftprosjekter?

– Eller vil de bare prate som vanlig og kjøpe seg noe goodwill ved å sende noen oljepenger til dødfødte prosjekter i den tredje verden?

Skal vi vedde?

Jeg setter ei kasse god italiensk rødvin på at svarene på de fire første spørsmålene er NEI, mens svaret på det siste spørsmålet er JA.

Noen som vedder imot?

PS:

Jeg har hørt på Solhjell på radio der han la ut om hvor fantastisk den norske satsinga på regnskog i Brasil er. Kjedelig som jeg er tittet jeg litt på beholdninga til det norske oljefondet. Og der fant jeg ut at fondet har investert 3,5 milliarder i selskapet Vale, som blant annet satser tungt på palmeoljeplantasjer i Brasil. Kanskje ikke miljøregnskapet er så entydig som Solhjell vil ha det til?

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. […] Statoil, der den norske stat eier over 70%, investerer i tjæresand i Canada og i skifergass i USA. Dette er en ekstrem rovdrift og ødelegger, jord, natur og grunnvann for generasjoner framover. Miljøbevegelsen har krevd at staten som hovedaksjonær i selskapet setter ned foten mot dette. Regjeringa Stoltenberg har gjemt seg bak Aksjeloven og i praksis godtatt rovdriften. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.