Noen som tar et veddemål?

0

-Vitskapen seier oss at dei menneskeskapte klimaendringane allereie er i gang, og det skjer raskare enn vi trudde. Det hastar å gjere noko med klimagassutsleppa. Dette sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell i sitt innlegg i klimaforhandlingane i Doha.

Javel, dette er både sant og visst. Så regjeringa er tydeligvis fullt klar over hva den nåværende politikken fører til. Men hva har så Solhjell og den rødgrønne regjeringa tenkt å gjøre med det?
– Vil de fjerne subsidiene til oljeleting?
– Vil de bruke statens flertall i Statoil til å få selskapet ut av tjæresandprosjektet i Canada?
– Vil de satse massivt på utvikling av alternativ energi her hjemme?
– Vil de stoppe oljefondets investeringer i kullkraftprosjekter?

– Eller vil de bare prate som vanlig og kjøpe seg noe goodwill ved å sende noen oljepenger til dødfødte prosjekter i den tredje verden?

Skal vi vedde?

Jeg setter ei kasse god italiensk rødvin på at svarene på de fire første spørsmålene er NEI, mens svaret på det siste spørsmålet er JA.

Noen som vedder imot?

PS:

Jeg har hørt på Solhjell på radio der han la ut om hvor fantastisk den norske satsinga på regnskog i Brasil er. Kjedelig som jeg er tittet jeg litt på beholdninga til det norske oljefondet. Og der fant jeg ut at fondet har investert 3,5 milliarder i selskapet Vale, som blant annet satser tungt på palmeoljeplantasjer i Brasil. Kanskje ikke miljøregnskapet er så entydig som Solhjell vil ha det til?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTilgi dem ikke, de vet hva de gjør
Neste artikkelNaken politiker jager muslim med øks
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).