Ingen grunn til å bekymre seg over at vi får en aldrende befolkning, det kan snu!

0
Shutterstock / ALDECA studio

Eldrebølgen som vi skremmes med og som vi ruinere hele Norge vil nok avta betraktelig framover dersom en skal sette sin lit til nyere forskning, foreløpig på fluer 😊

Av Romy Rohmann

Den 31.august kan vi lese på Science Focus at eksponering for det blå lyset på bla telefonskjermen akselerer aldring.

En ny studie viser at eksponering for blått lys kan ha skadelige effekter på kroppen din, inkludert akselerert aldring.

Vi blir ofte fortalt at for mye tid brukt på smarttelefoner ikke er bra for oss, og nå tyder en ny studie på at det til og med kan øke aldringsprosessen.

Les: Your phone screen could be making you age quicker

Overdreven eksponering for blått lys fra enheter vi omgir oss med til daglig som TV-er, bærbare datamaskiner og telefoner, kan gi skadelige effekt på celler i kroppen, fra hud og fettceller, til sensoriske nevroner.

Dr Jadwiga Giebultowicz , som er seniorforfatter av denne studien, og professor i Integrativ Biologi ved Oregon State University skriver i denne undersøkelsen:

«Vi er de første som viser at nivåene av spesifikke metabolitter – kjemikalier som er avgjørende for at cellene skal fungere riktig – endres i fruktfluer som utsettes for blått lys. Vår studie antyder at unngåelse av overdreven eksponering for blått lys kan være en god anti-aldringsstrategi.»

Denne studien er laget på fluer, men resultatene kan gi en indikasjon på hvordan blått lys påvirker mennesker, og teamet håper nå å utføre ytterligere forskning på menneskelige celler.

Forrige artikkelHuman rights light fight
Neste artikkelArbeidsløse i Napoli brenner strømregningene sine