Human rights light fight

0

Av Niels Gerhard Johansen.

Amnesty International som setter søkelys på menneskerettighetsbrudd, slukket lyset helt da covid-19 restriksjonene dyttet oss inn i helsetyranniet. Istedenfor å stå på barrikaden for vor rett til frihet, fokuserte organisasjonen på «retten» til å delta i ett tvilsomt medisinsk eksperiment – som kanskje i seg selv er en gigantisk forbrytelse mot menneskeheten.

Krigen i Ukraina har imidlertid tent nytt lys i Amnesty. Fra begynnelsen har de rapportert om russiske angrep på sivile og vi var tilbake til normalen: at Amnesty skriver sine rapporter mens verden fortsetter med sine forbrytelser…

Men det var bare inntil Amnesty bannet i kirken og begynte å rapportere krigsforbrytelser begått av den ukrainske hæren. Plassering av militære baser på skoler og hospitaler blant sivile setter konflikten i et annet lys.

Amnesty ble derfor utsatt for et massivt press, lederen i Ukraina, Oksana Pokalchukat, måtte gå av og det er utbredt brannslukking i organisasjonen. Nå kan de nok glemme å utgi rapportene om ukrainernes bombing og mineutskyting mot sivile i Donbass og de må få raket kastanjene ut av ilden mens medienes propagandamaskineri reparerer glansbildet av våre ukrainske helter og sørger for at Verden går videre.

Men litt er det da kommet ut av kritikken av ukrainsk krigførsel, for Pokalchukat, som er ukrainsk sivilist, hevdet i rapporten at Ukraina ikke bryr seg om drap på sivile og det er nå bevist ved at hun selv er oppført på likvideringslisten over Ukrainas fiender…

Vennlig hilsen

Niels Gerhard

Samfunnsengasjert satirekunstner

Forrige artikkelDe syv uovervinnelige
Neste artikkelIngen grunn til å bekymre seg over at vi får en aldrende befolkning, det kan snu!
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website