Streikende lærere i Sri Lanka møtt med opprørspoliti og vannkanoner

0
Vannkanoner mot streikende lærere i Colombo. / Skjermdump fra video.

Fagforeningene for lærere og for andre ansatte på skoler og universiteter i Sri Lanka gikk til landsomfattende streik 26. juni for å fremme sine krav til forbedring av lønns- og arbeidsforhold.

I hovedstaden Colombo deltok 10.000 streikende lærere i en demonstrasjon. De demonstrerte for krav om betaling av en for lengst utestående lønnsøkning. Demonstrasjonen var en del av den nasjonale sjukefraværsaksjonen som ble gjennomført av rundt 250.000 utdanningspersonell, deriblant lærere, rektorer og instruktører.

Regjeringa mobiliserte hundrevis av polititropper, enheter fra opprørspolitiet og militære styrker, noen bevæpnet med rifler, andre med batonger og tåregass, og det var stasjonert vannkanonkjøretøy i nærheten.

En rettsinstans i Colombo la ned forbud mot demonstrasjonen, men demonstrantene lot seg ikke kue. De trosset imidlertid rettsdirektivet og marsjerte mot et veikryss i nærheten som førte til finansdepartementets hovedkontor.

Uten forvarsel begynte politiet å skyte tåregass og bruke vannkanoner. En lærer fortalte media at rundt 50 personer ble skadet i angrepet.

Mediene i Sri Lanka melder om at streikekampen fortsetter til tross for de harde angrepene fra staten og politiet.

Forrige artikkelTyskland: «Vi må forberede oss på en landkrig»
Neste artikkelNATO: – Ukraina er for korrupt til å bli medlem