NATO: – Ukraina er for korrupt til å bli medlem

0
Kilde: eXXPRESS

På det kommende NATO-møtet 9. juli vil Vladimir Zelensky få beskjed om at Ukraina er for korrupt til å bli medlem av alliansen. Dette skriver The Telegraph.

Ukraina vil bli fortalt at det for øyeblikket er for korrupt til å slutte seg til Nato, noe som er et hardt slag for Zelensky.

Alliansen vil be om «ytterligere skritt» fra Kiev før medlemskapsforhandlingene skrider frem, sa en høytstående tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet.

Denne innstillinga vil bli nedfelt skriftlig i Nato-kommuniket som skal undertegnes på alliansens årlige toppmøte 9. juli. «Vi må gå tilbake og applaudere alt Ukraina har gjort i reformens navn de siste to pluss årene», sa tjenestemannen til The Telegraph.

«Når de fortsetter å foreta disse reformene, ønsker vi å rose dem, vi ønsker å snakke om ytterligere skritt som må tas, spesielt på området anti-korrupsjon. Det er en prioritet for mange av oss rundt bordet», la kilden til.

Det er velkjent i USA og NATO at Ukraina er massivt og notorisk korrupt. Ikke minst er korrupsjonen svært utbredt i de væpnede styrkene, skriver The Telegraph.

The Telegraph avslørte nylig at USA blokkerer britiske og europeiske forsøk på å skrive en «irreversibel» vei mot Nato-medlemskap for Ukraina.

Hvordan kan norske politikere sende milliarder av skattekroner dit?

Vi har påvist svært mange ganger, og alltid basert på vestlige og ukrainske kilder, at Ukraina er enormt korrupt. Dette er også erkjent av USA og NATO. Og da må man spørre seg: Hvordan er det mulig for den norske regjeringa og et enstemmig Storting å fortsette å sende milliarder av norske skattebetaleres penger til et slikt korrupt reir?

USA ser på korrupsjon i Ukraina som en stor trussel

Aftenposten avslører den enorme korrupsjonen i Ukraina

Forrige artikkelStreikende lærere i Sri Lanka møtt med opprørspoliti og vannkanoner
Neste artikkelHviterussland blir medlem av Shanghaigruppa SCO