Storbritannia: Tories knust, Corbyn slo Labourkandidat og Farage tok en brakseier

0
Jeremy Corbyn vant en klar valgseier i Islington North.

Labour knuste toryene i det britiske parlamentsvalget. Milliardæren Rishi Sunak og hans Tory-parti tapte 19,8 prosentpoeng og var valget suverene taper. Labour med sin leder Keir Starmer ble riktignok valgets vinner med 35,3% av stemmene. Men det er rikelige mengder malurt i det begeret.

Labour win landslide majority

For det første svarte velgerne på Labours hatkampanje mot sin tidligere leder Jeremy Corbyn med å sikre ham seieren over Labours kandidat Praful Nargund i Islington North.

For det andre kom Nigel Farage og hans parti Reform UK på en knallsterk tredjeplass i valget. Partiet fikk over 6 millioner stemmer.

Labours Praful Nargund er privat helseprofitør

Mannen Corbyn vant mot har blitt millionær i britiske pund på privatisering av helsevesenet. Han har også vist seg som en kreativ skattetrikser.

How Labour’s Islington North Candidate Made Millions From NHS Privatisation – Praful Nargund is a healthcare profiteer.

Protesten mot masseimmigrasjon til Storbritannia var hovedsak for ReformUK, men en kan også notere seg at de drev kampanje mot NetZero og mot de høye prisene på energi som er drevet fram av det «grønne skiftet». De har også rettet søkelyset mot vaksinedødsfall og den akutte krisa i britisk helsevesen.

En foreløpig analyse av det britiske valget viser at den britiske overklassen led et klart nederlag og at de rasende protestene fra grasrota kom til syne. Det blir ikke lett for Keir Starmer å styre til tross for Labours seier. Han er en lojal del av det establishmentet som britiske velgere har fått på tvers i halsen.

Forrige artikkelVerdensbanken oppgraderer Russland til høyinntektsøkonomi
Neste artikkelUkrainas hær med delvis tilbaketrekning fra den strategiske byen Chasiv Jar