Klaus Schwab anklaget for seksuell trakassering av tidligere ansatte

0

Klaus Schwab, grunnlegger av World Economic Forum (WEF), blir anklaget for seksuell trakassering og diskriminering av flere tidligere ansatte. Det skriver The Wall Street Journal. (WSJ)

Av Nina Cappelen.

WSJ skriver at “en rekke nåværende og tidligere ansatte og andre mennesker er kjent med WEFs praksis”. Mange av de ansatte avisen har snakket med, har anklaget Schwab (86) og andre høytstående personer i organisasjonen for å komme med seksuelt antydende kommentarer, og engasjert seg i upassende oppførsel overfor de ansatte.

En kvinnelig ansatt som jobbet ved WEFs hovedkvarter i Genève på 2000-tallet har fortalt historien sin til WSJ. Hun sier at Schwab poserte på en seksuelt aggressiv måte ved å “støtte benet sitt på skrivebordet hennes med skrittet foran ansiktet hennes”. Schwab sa til den kvinnelige medarbeideren at han skulle ønske hun var fra Hawaii slik at han kunne se henne i hawaii-kostyme.

“Jeg må finne en mann til deg, og hvis jeg ikke hadde vært gift, ville jeg satt meg selv på toppen av den listen», skal Schwab ha uttalt mer enn én gang. Den 86 år gamle WEF-gründeren giftet seg med sin tidligere assistent Hilde i 1971.

En annen medarbeider, Myriam Boussina, har fortalt hvordan Schwab ga henne komplimenter for antrekk, hårklipp, og kroppen hennes på en måte som forårsaket ubehag. Hun jobbet ved WEF på 1990-tallet som Schwabs personlige assistent i en rolle som håndterer partnerselskaper, ifølge WSJ.

“Jeg visste at han likte meg, og jeg visste at han syntes jeg var pen. Menn med mye makt tror de kan få hvilken som helst kvinne, og de skammer seg heller ikke”, sier hun.

En tredje kvinnelig ansatt som jobbet ved WEF på 2010-tallet sier at det var vanlig at deltakere på organisasjonens arrangementer foreslo unge ansatte. “Det var mye press om å være pen og bruke trange kjoler. Aldri i min karriere har jeg opplevd at utseende er et så viktig tema som i WEF”.

WSJ opplyser også hvordan Schwabs organisasjon angivelig er diskriminerende mot gravide ansatte. Dette står i sterk kontrast til WEFs publiserte artikler om viktigheten av å støtte nybakte mødre på arbeidsplassen.

“Etter å ha blitt gravid eller født et barn, opplevde flere kvinner at inntekten deres snudde til det verre. Noen fikk skarp kritikk for sine prestasjoner, eller mistet rollene sine rett etter at de kom tilbake fra fødselspermisjon. Noen ganger ble de tilbudt midlertidige stillinger, eller roller som mødrene oppfattet som degraderinger”.

Topaz Smith, som begynte i WEF i 2022 og jobbet ved kontoret i New York, er et eksempel på sistnevnte. Hun fødte tvillinger i fjor, men ble fortalt en uke før hun kom tilbake fra fødselspermisjon i februar at stillingen hennes var fjernet. WEF tilbød henne istedet et seks måneders vikariat, men en erstatter ble snart ansatt for å fylle en rolle med samme stillingstittel og plikter som hun hadde før fødselspermisjonen. Smith ble senere avskjediget fra WEF. Hun omtaler arbeidsplassen som en “psykologisk voldelig institusjon”.

WEF benekter alle anklager, og hevder at Schwab “aldri har engasjert seg i en slik vulgær oppførsel”. WEF hevder at ansatte har blitt avskjediget grunnet dårlige prestasjoner, eller som en del av omstruktureringer. Klaus Schwab selv har ikke ønsket å la seg intervjue om saken.

Les også Klaus Schwabs agenda for makt og kontroll

Forrige artikkelReisebrev juni/juli 2024. Del 3, Daugavapils, Latvia
Neste artikkelThe Lancet: Dødstallene i Gaza kan gå opp i hundretusener