Kvadratmeterprisen på boliger i Oslo doblet på ti år

0
Oslo, Bjørvika.

Siden 2014 har kvadratmeterprisen på boliger i Oslo nesten doblet seg. Ifølge tall fra Eiendom Norge har prisene steget med 88 prosent de siste ti årene. Dette skriver E24 som fortsetter:

Utenfor hovedstaden har prisene vokst mindre, men er likevel nær 60 prosent opp det siste tiåret.

Tall fra SSB viser at gjennomsnittlig kvadratmeterpris i første kvartal 2024 var på nær 100.000 kroner for blokkleiligheter i Oslo.

– Boliger er blitt dyrere relativt sett, sier Per Medby i SSB, som er ansvarlig for statistikken.

– Boligprisene har økt langt mer enn både inflasjonen målt ved konsumprisindeksen og veksten i lønninger og andre inntekter hos husholdningene.

Bolig står for nesten halvparten av forbruket til lavinntektshusholdninger

43 prosent av forbruket går til bolig for husholdninger med lavinntekt, skrev SSB i desember 2023. Dette betyr at konsumprisindeksen er milevidt fra å gjenspeile de virkelige utgiftene til dem med lavest inntekt.

På toppen av dette vedtar myndighetene stadig vekk EU-direktiver som vil drive boligkostnadene ytterligere til himmels. Gjennom EUs nye bygningsdirektiv om klimanøytrale boliger innen 2030 vil norske boligeiere få ei saftig regning, skrev Nettavisen i vår.

Den ikke-valgte ny-føydale juntaen i EU gjør sitt ytterste for å plyndre vanlige folk mens de sjøl kan velte seg i lusus og mangemillioners lønninger. Adjutantene deres i regjering og Storting er ikke det spor bedre. Men de kan fraskrive seg ansvar og vise til EU-regler.

Forrige artikkelWoke er en kald og ekkel ekskluderingskultur
Neste artikkelMislykket kuppforsøk i Bolivia