Julian Assange er fri!

0
For første gang på mange år går Julian Assange som en fri mann.

Julian Assange er fri. Han forlot Belmarsh maksimalsikkerhetsfengsel om morgenen 24. juni, etter å ha tilbrakt 1901 dager der. Han ble innvilget kausjon av High Court i London og ble løslatt på Stansted flyplass i løpet av ettermiddagen, hvor han gikk om bord på et fly og forlot Storbritannia.

Dette skriver WikiLeaks på Twitter/X og det videreformidles av Stella Assange. WikiLeaks skriver videre:

Dette er resultatet av en global kampanje som spenner over grasrotarrangører, pressefrihetsforkjempere, lovgivere og ledere fra hele det politiske spekteret, helt til FN. Dette skapte rom for en lang periode med forhandlinger med det amerikanske justisdepartementet, noe som førte til en avtale som ennå ikke er formelt sluttført. Vi vil gi mer informasjon så snart som mulig.

Etter mer enn fem år i en celle på 2×3 meter, isolert 23 timer i døgnet, vil han snart gjenforenes med kona Stella Assange, og barna deres, som kun har kjent faren sin bak lås og slå.

WikiLeaks publiserte banebrytende historier om regjeringskorrupsjon og menneskerettighetsbrudd, og holdt de mektige ansvarlige for sine handlinger. Som sjefredaktør betalte Julian hardt for disse prinsippene, og for folkets rett til å vite.

Når han kommer tilbake til Australia, takker vi alle som sto ved oss, kjempet for oss og forble fullstendig engasjert i kampen for hans frihet.

Julians frihet er vår frihet.

[Flere detaljer følger]

«I løpet av årene med Julians fengsling og forfølgelse har det blitt dannet en utrolig bevegelse. Folk fra alle samfunnslag fra hele verden som støtter ikke bare Julian… men det Julian står for: sannhet og rettferdighet». –

@Stella_Assange

En av de fremste og modigste journalistene i verden er fri. Det er så stort at det er vanskelig å sette ord på det.

Vi i steigan.no har støttet Julian Assange fra første dag. Vi har omtalt ham i over 390 artikler og han er tema i ca. 160 artikler. Vi kan trygt si at ingen andre mediekanaler har dekket saka til Julian Assange så systematisk, så konsekvent og så grundig. Det sier vi med noe malurt i begeret, fordi det burde ha vært medier med større økonomiske ressurser enn oss, «redaktørstyrte medier» som angivelig følger «journalistiske prinsipper» som burde ha vært i første rekke. Mange av dem har dessverre forrådt Julian, og dermed pressefriheten og sine lesere og seere.

Chris Hedges: PEN America ødelegger seg selv

Les:

Forrige artikkelPensjonert israelsk general: krig mot Libanon «masseselvmord»
Neste artikkelSkal skolen regulere elevenes tanker og følelser?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).