Det israelske militæret kjente til Hamas’ planer før 7. oktober, sier rapport

0
Dette skal være klipp fra den treningsvideoen til Hamas som IDF hadde kjennskap til.

Den israelske hæren og etterretningstjenestene hadde detaljert kunnskap om Hamas sin plan for å angripe Israel og ta fanger uker før angrepet 7. oktober, går det fram av et dokument som nylig er avslørt.

Jerusalem Post skriver: IDF knew of Hamas’s plan to kidnap 250 before October 7 attack.

Middle East Eye skriver: Israeli army knew of Hamas’s plans on 7 October, report finds.

En rapport fra Israels Kan News sier at rapporten, med tittelen «Detailed End-to-End Raid Training», ble utarbeidet av den israelske hærens Gaza-divisjon, distribuert 19. september 2023, og var kjent for topp etterretningstjenestemenn.

Disse øvelsene inkluderte raiding av militære stillinger og kibbutzim (kollektive samfunn i Israel), kidnapping av soldater og sivile og internering av gislene når de var på Gazastripen.

Rapporten fra Kan News uttalte: «Sikkerhetskilder fortalte Kan News at dokumentet var kjent for etterretningsledelsen, i det minste i Gaza-divisjonen».

Har vært kjent lenge

Vi har flere ganger omtalt kilder som hadde rapportert om forhåndskunnskapen til IDF når det gjeldt angrepet til Hamas, blant annet her:

Rapporten har skapt bølger i Israel. IDF og Enhet 8200 klandrer nå hverandre, skriver Jerusalem Post.

IDF og Unit 8200 er involvert i et blame game om ansvaret for et etterretningsdokument som beskrev Hamas’ plan om å raide Israel og kidnappe 250 mennesker 7. oktober. Dette dokumentet ble framhevet i en rapport fra Kan News på mandag, som avslørte at dokumentets kritiske informasjon ikke ble korrekt behandlet eller videresendt til relevante ledende tjenestemenn.

Denne feilhåndteringen av kritisk etterretning har ført til betydelig forlegenhet og mangel på ansvarlighet innen IDF og Unit 8200. Sikkerhetskilder fortalte Kan News at dokumentet var kjent for den øverste etterretningsledelsen, i det minste i Gaza-divisjonen, og motsier tidligere påstander om uvitenhet.

En tidligere rapport fra Kan News mandag avslørte at IDF hadde detaljert kunnskap om Hamas’ intensjoner uker før massakren 7. oktober. Dokumentet, som skisserte planer for et storstilt raid og bortføring, var kjent for etterretningstjenestemenn, men ble ikke fulgt opp. Denne unnlatelsen av å forutse og forhindre angrepet resulterte i betydelige skader og et stort antall gisler.

Ikke troverdig

Det står ikke til troende at den israelske militærledelsen og etterretningstjenesten lot en så alarmerende rapport bokstavelig talt koke bort i kålen. I så fall må de alle ha vært totalt inkompetente og klare til umiddelbar avsettelse i unåde. Dette reiser igjen spørsmålet om det kan ha vært ekstremistiske krefter i den israelske militære ledelsen som gjerne så et angrep fra Hamas, slik at man kunne slå tilbake med en enorm styrke og knuse Gaza en gang for alle.

Resultatet kjenner vi i alle fall.

Forrige artikkelIsraels militære sjokkert av Hezbollahs dronevideo
Neste artikkelDen forestående kollapsen til det amerikanske imperiet