Israels militære sjokkert av Hezbollahs dronevideo

0
Militært anlegg ved havna i Haifa. Foto: Hezbollah.

Droner fra Hezbollah har flydd over omtrent det som er av israelske militære installasjoner nord i landet og filmet dem. Israelske medier kaller det det mest ydmykende øyeblikket i Israels historie.

Den libanesiske bevegelsen Hezbollah sendte tirsdag opptak som angivelig er tatt av en overvåkingsdrone over den nordlige israelske havnebyen Haifa, i noe som oppfattes som en advarsel til Israel.

Den ni minutter lange videoen, publisert av Al Mayadeen TV og Al Manar pekte ut flere steder, inkludert militære steder og sivil infrastruktur, mens spenningen er på bristepunktet i forholdet til Israel.

Al Mayadeen beskrev videoen som et «eksepsjonelt opptak og presis undersøkelse» av israelske mål.

Opptakene viste israelske steder med maksimal sikkerhet som militærbaser, våpendepoter, missiler, maritime havner og flyplasser i byen Haifa, som ligger 40 km fra den libanesiske grensa.

Hizbollah har ennå ikke gitt noen offisielle uttalelser om opptakene, men Al Manar beskrev stedene som «en katalog over mål i Nord-Israel».

Disse områdene skal i prinsippet være beskyttet av Israels Iron Dome-system, men opptakene demonstrerer at beskyttelsen er illusorisk. Hezbollah kan kartlegge de mest strategisk sårbare militære installasjonene i Israel og bombe dem når de måtte ønske.

Forrige artikkelØstfrontens D-dag
Neste artikkelDet israelske militæret kjente til Hamas’ planer før 7. oktober, sier rapport