Norske nyheter med fake news om varmerekord i India! Men hvor er Faktisk.no?

0
Slik ser gjerne værkartene ut bare utetemperaturen passerer romtemperatur. Er det noe de prøver å oppnå?

29. mai ble det gitt bred dekning i norske massestrømsmedier om en angivelig ny temperaturrekord på hele 52,3 grader i New Delhi i India. Det medførte ikke riktighet, noe også regjeringen i India har bekreftet. Mine kilder, som bor i Delhi, ler bare av medienes fake news.

Av Marius Reikerås.

NRK, Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen, TV2, VG, Abc Nyheter og Adresseavisen spredte usanne påstander hvis hensikt åpenbart var å skremme folket.

Så hvor er Faktisk.no nå?

Jo, Faktisk.no er eid av AMEDIA AS, 16,667%, DAGBLADET AS 16,667% ,VERDENS GANG AS, 16,667% POLARIS MEDIA ASA, 16,667%, NORSK RIKSKRINGKASTING AS, 16,667% og TV 2 AS, 16,667 %.

Med andre ord, har de store medieaktørene 100 % kontroll over sitt eget faktaorgan, og de har også bekledd hele styret gjennom sine nyhetsredaktører.

Og skulle det ramle inn en klage til PFU, kan det samme Faktisk.no trøste seg med at veien til forsvarerbenken er særdeles kort: For Faktisk.no og PFU deler nemlig samme adresse i Skippergata i Oslo.

I stedet for å for å rette opp i sine feil, fortsetter mediene med sin sedvanlige skremselspropaganda. Nå med at det KAN bli varmerekord i Nordland og merker – for ordens skyld-også Nord-Sverige med blodrød farge.

Forrige artikkelPRIDE – psykologisk krigføring
Neste artikkelTog-trøbbelet: Knusende dom fra Riksrevisjonen