Nå kommer denne boksen til alle nye biler

0
RAC-boks

Den svarte boksen registrerer hastigheten og bruken av bremser og blinklys. Fra juli er den i alle nye biler.

Dette skriver elbil24, som fortsetter:

Vi kjenner slike svarte bokser fra fly, der viktige data om blant annet det som skjer i cockpit før en ulykke, kan hentes ut og analyseres. Målet er å finne årsaken til ulykken og iverksette tiltak for å unngå nye ulykker.

Nå får også alle nye biler en slik svart boks. Det har EU bestemt.

Det betyr at alle nye biler produsert fra 7. juli i år har en slik boks. Den registrerer fortløpende hvor fort du kjører, hvordan du bruker blinklyset, bremse-reaksjoner, bremsestrekninger, hvordan kollisjonsputene løses ut og andre forhold som kan være relevante for å finne årsaken dersom det skjer en ulykke.

Mange er likevel bekymret for at dataene i boksene kan bli brukt av politiet eller forsikringsselskapene til å avgjøre skyldspørsmål eller å avslå utbetaling av forsikringspenger.

Ifølge regelverket til EU skal ikke dette kunne være mulig. Tro det den som vil.

Nettsidene til RAC finner du her.

Og naturligvis selges teknologien inn som sikkerhet og lykkelige medier kan fortelle oss at flertallet av RAC-kundene føler seg tryggere.

Når de sier at det ikke vil bli koplet til andre registre har det liten troverdighet. Digitale helseregistre og digitale ID-er er «bare et tastetrykk unna», så dette kommer også.

Forrige artikkelUSA vil rettferdiggjøre Israels Rafah-massakre som drepte 45 palestinere
Neste artikkelWHO gir seg ikke – de vil sikre mest mulig av det globale helsediktaturet