USA vil rettferdiggjøre Israels Rafah-massakre som drepte 45 palestinere

0
Skjermdump fra redningsarbeidet etter massakren i Rafah.

Det israelske angrepet rammet en teltleir for fordrevne palestinere.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 27. mai 2024.

Det hvite hus syntes på mandag å rettferdiggjøre det israelske angrepet på fordrevne palestinere i Rafah, som rammet en teltleir og drepte minst 45 mennesker, inkludert mange kvinner og barn.

I en uttalelse om massakren kalte en talsperson for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus det «hjerteskjærende,» men sa også at Israel hadde «rett» til å gå etter Hamas og støttet israelske påstander om at angrepet også drepte to Hamas-krigere.

«De ødeleggende bildene etter IDF-angrepet i Rafah i natt, som drepte dusinvis av uskyldige palestinere, er hjerteskjærende», sier talspersonen ifølge CNN. «Israel har rett til å gå etter Hamas, og vi forstår at dette angrepet drepte to høytstående Hamas-terrorister som er ansvarlige for angrep mot israelske sivile».

Ifølge Leger Uten Grenser rammet det israelske angrepet en leir vest i Rafah, som ble utpekt som en såkalt «sikker sone» av det israelske militæret. Gazas helsedepartement opplyser at de døde inkluderer minst 12 kvinner, åtte barn og tre eldre mennesker.

Ytterligere tre lik ble brent til det ugjenkjennelige. Opptak som dukket opp på nettet viste store branner i leiren og sterkt forbrente lik som ble trukket ut. En video viste en mann som holdt liket av et hodeløst barn.

Axios rapporterte at USA vurderer om massakren krysset president Bidens «røde linje» eller ikke, selv om det ikke er klart om han virkelig satte en. Etter at Biden advarte om at han ville holde tilbake tunge bomber til Israel dersom landet gikk til et større angrep på «befolkningssentre» i Rafah, endte USA opp med å støtte det israelske angrepet på byen.

(Axios er et amerikansk nyhetsnettsted med base i Arlington, Virginia. Det ble grunnlagt i 2016 og lansert året etter av tidligere Politico-journalister Jim VandeHei, Mike Allen og Roy Schwartz. Nettstedets navn er basert på det greske: ἄξιος, som betyr «verdig». Wikipedia, engelsk).

Etter at Israel først hevdet at Rafah-massakren var et målrettet angrep, kalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu det en «tragisk feil» og sa at Israel ville etterforske angrepet. Israelske tjenestemenn har tidligere hevdet at de vil etterforske sivile tap, men det er vanligvis ingen oppfølging, og USA ser ut til å være fornøyd med å være uvitende om israelske krigsforbrytelser.

Tidligere denne måneden, utstedte utenriksdepartementet en rapport som sa at Israel sannsynligvis brøt amerikansk og internasjonal lov i Gaza, med våpen levert av USA, men hevdet at det ikke var nok bevis til å fastslå det. Påstanden om at det ikke finnes bevis gjør at Biden-administrasjonen kan fortsette å sende våpen til Israel.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

US Appears To Justify Israel’s Rafah Massacre That Killed 45 Palestinians

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp


Se også:

Forrige artikkelSpår en ny finansiell verdensorden: – Ikke selg boligen din
Neste artikkelNå kommer denne boksen til alle nye biler
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.