Mitt Romney sier Kongressen støtter forbud mot TikTok for Israel

0
Mitt Romney og Antony Blinken

Antony Blinken sier Israel taper PR-krigen på grunn av sosiale medier.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 6. mai, 2024.

I en samtale med utenriksminister Antony Blinken erkjente senator Mitt Romney (R-UT) at forbudet mot TikTok har så sterk støtte i Kongressen, fordi den sosiale medieplattformen har skadet Israels PR-kamp.

«Noen lurer på hvorfor det var så overveldende støtte for at vi skulle stenge ned, muligens, TikTok eller andre enheter av den typen», sa Romney på McCain Institute sist fredag. «Hvis du ser på oppslagene på TikTok og antall omtaler av palestinere i forhold til andre sosiale medier, så er det overveldende blant TikTok-sendinger».

Den offisielle begrunnelsen for å ramme TikTok er den ubegrunnede påstanden om at det er et kinesisk spionverktøy fordi morselskapet, ByteDance, er basert i Kina. Men Romneys kommentarer antyder at den virkelige hensikten med det fornyede presset for å forby appen, etter at en lignende innsats mislyktes for mange år siden, var å sensurere nyheter som kommer fra Gaza og pro-palestinsk innhold.

Blinken skyldte på sosiale medier generelt da han ble spurt av Romney om hvorfor Israel taper den globale PR-krigen. Palestinske journalister har vært i stand til å kringkaste grusomhetene begått av Israel i Gaza ved hjelp av sosialmedier, til hele verden, inkludert sterke videoer av døde eller sårede barn som blir gravd ut av ruinene etter israelske luftangrep.

«Nå er vi selvfølgelig på en intravenøs strøm av informasjon med nye impulser, input hvert millisekund». sa Blinken. «Og selvfølgelig har måten dette har utspilt seg på sosiale medier dominert narrativet. Du har et økosystem for sosiale medier, miljø der kontekst, historie, fakta går tapt og følelsene, virkningen av bilder dominerer. Vi kan ikke se bort fra det, men jeg tror det også har en veldig, veldig utfordrende effekt på fortellingen».

Et lovforslag om å forby TikTok ble inkludert i den utenlandske pakken for militærutgifter på 95 milliarder dollar, som president Biden signerte til lov i forrige måned. Lovgivningen gir ByteDance ni måneder til å selge TikTok, ellers blir det forbudt. Men ByteDance har lovet å kjempe mot forbudet i retten og sagt at de heller vil legge ned TikTok enn å selge.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Mitt Romney Says Congress Supports Banning TikTok for Israel

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Les også:

Forrige artikkelUSAs NKOM hemmeligstemplet at mobiler sprenger grenseverdiene
Neste artikkelAstraZenecas Covid-vaksine er endelig trukket fra markedet
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.