AstraZenecas Covid-vaksine er endelig trukket fra markedet

0
Linn Wiik. Faksimile fra tv2.no

AstraZeneca har kunngjort at de har sluttet å produsere sin covid-vaksine, og nå har den blitt trukket tilbake fra EU-markedet.

Av Romy Rohmann.

På det offisielle EU-nettstedet har EU-kommisjonen publisert et dokument der den bekrefter at markedsføringstillatelsen gitt til AstraZeneca-injeksjonen trekkes tilbake.

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2024/20240327162288/dec_162288_en.pdf

https://www.surinenglish.com/spain/astrazenecas-covid19-vaccine-discontinued-europe-from-today-20240507140734-nt.html

Dette kom etter at AstraZeneca innrømmet i retten at produktet deres kan gi alvorlige bivirkninger som blodpropp.

Den farmasøytiske giganten har blitt saksøkt i et gruppesøksmål i Storbritannia. Påstanden er at vaksinen, utviklet ved University of Oxford, har forårsaket død og alvorlig skade. Gruppesøksmålet omfatter både ofre og pårørende som krever erstatning for bivirkninger eller dødsfall forårsaket av produktet deres.

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/04/28/astrazeneca-admits-covid-vaccine-causes-rare-side-effect

Noen etterlatte har trukket søksmålet etter at de har blitt fortalt at det i informasjonsbrosjyren som utdelt på vaksinasjonssentrene sto med liten skrift en advarsel om at den i ekstremt sjeldne kunne forårsake blodpropp.

Denne advarselen, som ble utstedt 7. april 2021, kan beskytte AstraZeneca mot søksmål for dødsfall eller skader for de som har mottatt vaksiner utover denne datoen.

Men det er mer enn 50 pårørende til personer som fikk vaksinen før denne advarselen ble lagt til som fortsetter med søksmålet.

https://www.thenationalnews.com/news/uk/2024/05/03/families-of-people-who-died-after-receiving-astrazenecas-covid-vaccine-drop-legal-case


steigan.no har fulgt med på skandalen rundt AstraZeneca hele tida, så for våre faste lesere er det ikke noen bombe at vaksinen nå blir trukket fra markedet. For folk som er helt avhengig av de «redaktørstyrte mediene» kan det komme litt overraskende.

Les om AstraZeneca.

Forrige artikkelMitt Romney sier Kongressen støtter forbud mot TikTok for Israel
Neste artikkelNorsk tråling er blant verdens største miljøverstinger