Hva skal vi med frie medier når de bruker ‘friheten’ sin til å juge?

0
Regjering, Storting og mediene vet at sanksjonene skader og dreper sivile i Syria, men de fortsetter å støtte dem likevel.

USA og EU, med Norge, har plaget syrerne siden 2011, med sanksjoner, støtte til terrorgrupper mm. Dette har ført til at millioner av syrere har flyktet ut av landet. Og det er hensikten, da det svekker Syrias evne til å forsvare seg.

Av Lars Birkelund.

Millioner kan også ha dødd til sammen bare pga sanksjonene, som fører til stor mangel på mat, medisiner og mye annet, som elektrisitet. Som om ikke det er nok okkuperer USA de mest ressursrike områdene av Syria, hvorfra de stjeler Syrias olje, hvete mm. Israel og Tyrkia okkuperer andre deler av Syria.

Nå har EU bestemt at de skal forlenge sanksjonene mot Syria. Og Norge er som vanlig med.

«EU-landene er fortsatt sterkt bekymret for situasjonen i Syria, der 316 personer og 86 virksomheter er pålagt europeiske sanksjoner, som blant annet innebærer frysing av eiendeler og reiseforbud».

Dette var hva NRK meldte om beslutningen 28. mai, der de kun gjør seg til talerør for EUs propaganda.

Faktum er at EU juger. For hvis de hadde vært bekymret hadde de avsluttet sanksjonene, ikke forlenget dem. EU juger også når de sier at sanksjonene kun går ut over «316 personer og 86 virksomheter». For sanksjonene rammer hele det syriske folk, som beskrevet i rapporter fra blant annet FN. Her en fra 2016:

 «Amerikanske og europeiske sanksjoner straffer vanlige syrere og lammer hjelpearbeid under den største humanitære nødsituasjonen siden andre verdenskrig».

I en artikkel fra i fjor viste jeg hvordan sanksjonene har blitt strammet til ytterligere siden 2016: «Norge har tapt krigen mot Syria, men fortsetter å plage syrerne». Norge skal ha de frieste mediene i verden, blir vi fortalt. Men hva hjelper det med frie medier når de bruker ‘friheten’ sin til å juge?

«Fordi då kan andre medier påpeike eventuell lyging», var det en som svarte på X (tidligere Twitter). Men de gjør jo ikke det, svarte jeg. Ikke i de store spørsmålene, der NARRATIVENE skal følges, de historiene, de løgnene høye herrer og kvinner ble enige om på forhånd.

Redaktørstyrte medier skal liksom være gullstandarden,får vi høre om og av medier som NRK, TV 2, Aftenposten, VG og Dagbladet. Men hva om de hadde begynt å fortelle sannheten om kriger og annet Norge er involvert i? Da hadde journalister og redaktører  i disse mediene fått sparken, kanskje til og med ha blitt satt i fengsel, noe som skjedde på 70 og 80-tallet. Og da ville ikke Norge lenger ha kommet på toppen av ‘kåringer’ når det gjelder mediefrihet.

Petter Nome mistet forøvrig jobben som programleder for NRKs «Sommeråpent» etter at han kritiserte USAs krig mot Irak i 2003. https://www.vg.no/rampelys/tv/i/gPaoW9/nrk-vraker-nome-etter-irak-utspill Norske journalister vet derfor hva de risikerer ved å gå mot USA/NATO.

«Man kan ikke fortelle sannheten på TV, for det er så mange som ser på», som en sa. Jeg husker ikke hvem. steigan.no og visse andre mindre medier er irriterende for øvrigheta. Ja, til dels plagsomme. Det at vi blir forsøkt skremt til ikke å bruke dem er et tegn på det. Men de er ikke store nok til å gjøre noen forskjell, foreløpig. Så derfor blir de ikke stengt, foreløpig. Man kan si de er prisen øvrigheta i Norge betaler for å kunne sole seg i glansen av kåringer som hevder at Norge er best. Inntil de blir for plagsomme.

Ellers er det sjølsagt sånn at alle medier har redaktører, ikke bare de såkalt redaktørstyrte mediene. Men det er ikke alle redaktører som får lov til å være med i Redaktørforeningen (eller som ønsker det). Les gjerne «Norske redaktører, voktere av enigheten», som også tar for seg hva som kan skje med norske medier hvis de er for frie.

Forrige artikkelGribbene lander i Oljefondet
Neste artikkel«Skrekken rundt barnevernet»