AstraZeneca innrømmer alvorlige og dødelige bivirkninger av deres vaksine

0

Vi viste i går til at den farmasøytiske giganten AstraZeneca har innrømmet at vaksinen deres har gitt alvorlige og dødelige bivirkninger i noen tilfeller. Dette har de innrømmet i rettsdokumenter som er lagt fram i forbindelse med et gruppesøksmål i Storbritannia. Dette innlegget utdyper hva saka dreier seg om. – Red.

Av enigma, Fritt vaksinevalg.

Nå innrømmer AstraZeneca for første gang alvorlige og dødelige bivirkninger fra deres virus vektor covidvaksine. Et britiske gruppesøksmålet retter seg spesielt mot skader og dødsfall i tilknytning til blodpropper med tilhørende blødninger som følge av autoimmune reaksjoner mot kroppens blodplater etter vaksinering. Norske forskere avslørte forholdet allerede våren 2021.

«AstraZeneca har for første gang innrømmet i rettsdokumenter at Covid-vaksinen deres kan forårsake en sjelden bivirkning, i en tilsynelatende helomvending som kan bane vei for en juridisk utbetaling på flere millioner pund», ifølge rapporten.

«Den farmasøytiske giganten blir saksøkt i et gruppesøksmål for påstander om at vaksinen, utviklet med University of Oxford, forårsaket død og alvorlig skade i dusinvis av tilfeller».

I et juridisk dokument levert til High Court i februar har AstraZeneca akseptert at deres COVID-injeksjon «i svært sjeldne tilfeller kan forårsake TTS».

Trombose med trombocytopenisyndrom (TTS) er en sjelden tilstand karakterisert ved blodpropp og lave nivåer av blodplater etter vaksinasjon.

Totalt 51 saker har blitt anlagt for Høyesterett, med ofre og sørgende familier som søker erstatning anslått til å være verdt opptil £100 millioner ($123.000.000). Telegraph

Norsk studie avslørte alvorlige bivirkninger

Allerede i april 2021, 10 dager etter at AZ-vaksinen ble sluppet i Norge – ble det bekreftet at vaksinen forårsaket alvorlige bivirkninger. På dette tidspunktet var 5 tidligere friske pasienter i aldersgruppen 32 til 54 år innlagt med kombinasjonssymptomer preget av alvorlige blodpropper og blødninger. Tre av disse pasientene døde allerede innledningsvis. Felles for disse var ekstremt høye antistoffer mot egne bloplater. Tilstanden ble identifisert av en forskergruppe ved UNN i samarbeide med OUS – og fikk betegnelsen VITT (Vaccine-induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia). Forskningen forelå allerede 9 april 2021 i New England Journal of Medicine. Oppdagelsen medførte at vaksinen ble stoppet i Norge.

Ekstremt høye antistoffer

Overlege Ingvild Sørvoll ved forskergruppen hos UNN i Tromsø har medvirket til studien. Hun beskriver bivirkningene slik.

– Det ligner veldig på en tilstand vi ser av og til i vårt laboratorium. Det er en legemiddelbivirkningstilstand, hvor det dannes antistoffer mot et legemiddel som heter Heparin. Men disse pasientene hadde ikke fått heparin. Så da tenkte vi at det kunne være en undergruppe av HIT, en autoimmun HIT, sier Sørvold.
HIT står for heparinindusert trombocyttantistoff.

Sørvoll forteller at de ble overrasket over nivået av antistoffer hos personene som fikk den alvorlige reaksjonen.

– Vi fant et skyhøyt nivå av antistoffer. Disse antistoffene sprengte skalaen i vårt laboratorium. Og når vi ser i litteraturen, har det aldri vært beskrevet sånne antistoffer i kjølvannet av en vaksinering før, sier Sørvoll.

NRK april 2021

Et modifisert adenovirus

Teknisk sett er AstraZeneca-vaksinen et genmodifisert adenovirus fra sjimpanse – hvor man har skiftet ut genmaterialet til det opprinnelige viruset med spikeproteinsekvenser. Den gjenværende delen av adenoviruset består kun av viruskappen med sitt nye arvemateriale. Man kan derav si at vaksinen er basert på en genmodifisert/genskiftet organisme. Vaksinen har vært mest brukt i England, hvor også barn ble vaksinert i stort omfang. I 2022 forekom det en epidemi av adenovirus indusert leversvikt blant barn. Man vet fra Pfizer og Modernavaksinene at sensitivisering i tilknytning til IGg4 er et tema.

Toppen av isfjellet

Rettsakene som nå utspiller seg i England omkring VITT og lignende autoimmune blodlidelser er sannsynligvis kun toppen av isfjellet med tanke på bivirkninger og skader. Hvorvidt leversvikt hos de britiske barna kan ha noen sammenheng, er selvsagt en spekulasjon. De rettslige prosessene som nå foregår vil sannsynligvis gi oss dypere innsikt i og omkring også hittil ukjente skader befolkningen har blitt påført som følge av uansvarlige politikere i tospann med vaksinegigantene.

Kilder:

https://steigan.no/2024/04/astrazeneca-innrommer-at-deres-covid-vaksine-kan-forarsake-sjeldne-bivirkninger/

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/norske-forskere-med-gjennombrudd_-_-far-betydning-for-fhis-avgjorelse-om-astrazeneca-1.15450334

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36822480/#:~:text=Background%20%26%20aims%3A%20In%20the%20year,new%20disease%20in%20immunocompetent%20children.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2024.01.17.24301374v1.full.pdf

Forrige artikkelMage og tarm: Et brøl om mindre ultraprosessert mat!
Neste artikkelNorges Bank gjør krona til «shitcoin»