Stortinget vil gi Ukraina 1,7 millioner kroner hver time, døgnet rundt i fem år

0

Og det er bare grunnbeløpet. I virkeligheten blir det mye mer. Finnes det virkelig ikke behov i Norge som er viktigere?

1.712.328,- i timen, døgnet rundt de neste fem årene er ikke det Norge skal bruke på Ukraina, tallet er nemlig mye høyere, men KJERNEBELØPET er 75 milliarder og det tilsvarer 15 milliarder i året, eller 288.461.538 – tohundre-og-åttiåtte-millioner-firehundre-og-åttiåtte-tusen-femhundre-og-tretti-åtte kroner kroner hver eneste uke.

Tenker du at Norge kunne brukt 288 millioner i uka på noe annet, for eksempel noe her til lands? Det gjør vi. Husk at den faktiske summen er meget høyere enn den siste bevilgningen på 75 milliarder. Norge har pøst penger inn i Ukraina siden minst 2014.

I tillegg kommer regjeringen med stadig nye bevilgninger, slik at det er nesten umulig å holde oversikten. (Det er vel heller ingen i regjeringen som har noen oversikt over hvor pengene blir av.)

I desember 2023 hadde Nettavisen regnet ut at det totale beløpet ville bli på 85,7 milliarder. Det er ikke noe risikabelt tips å gå ut fra at beløpet vil runde 100 milliarder hvis regjeringen får holde på slik den har gjort til nå.

I så fall blir beløpet 20 milliarder i året, 384 millioner i uka og 2,3 millioner i timen, hvert døgn, hver eneste uke, hvert eneste år i fem år.

Hvis du synes dette er en dårlig idé og synes at det er mange behov i Norge som er viktigere, kan det være en god idé at du ringer din stortingsrepresentant og forteller ham eller henne det.

Her er kontaktinformasjon til partigruppene på Stortinget.

Forrige artikkelI Norge tar menn abort, i Australia lurer Høyesterett på om en mann er en kvinne
Neste artikkelHva ligger egentlig bak Tysklands urokkelige støtte til Israel?