Tidligere EU-president: Ukraina er korrupt på alle nivåer

0

Ukraina er ikke klar til å bli med i EU på grunn av at det er «korrupt på alle nivåer i samfunnet», sa Jean-Claude Juncker, den tidligere presidenten for EU-kommisjonen, i uvanlig krasse uttalelser til den tyske avisen Augsburger Allgemeine denne uka.

«Alle som har hatt noe med Ukraina å gjøre vet at dette er et land som er korrupt på alle nivåer i samfunnet. Til tross for innsatsen er det ikke klart for tiltredelse; det trenger massive interne reformprosesser,» sa han.

«Du bør ikke gi falske løfter til folket i Ukraina som er opp til nakken i lidelse,» forklarte han. Juncker understreket videre, «Jeg er veldig sint over noen stemmer i Europa som forteller ukrainere at de kan bli medlemmer umiddelbart.»

Ukraina har lenge rangert som det mest korrupte landet i Europa og blant de mest korrupte i verden. Amerikanske og europeiske medier har i økende grad erkjent dette den siste tida, og Junckers plutselige frimodighet kan skyldes den generelle økningen i pressedekning av saka.

Tidligere denne uken innrømmet den ukrainske lovgiveren Yaroslav Zheleznyak, første nestleder i parlamentets finanskomité, at korrupsjon er et stort spørsmål som har spilt en rolle i tilbakeholdelse av ekstern bistand, også i kjølvannet av vellykket republikanskledet innsats i kongressen for å ta ut militærhjelp til Ukraina fra den midlertidige finansieringsloven.

Også Biden-administrasjonen bekymret over korrupsjon i Ukraina

En lekket rapport innhentet av Politico avslører at USA ser på korrupsjon i Ukraina som en «reell trussel», som risikerer NATOs pågående militære støtte.

Rapporten «understreker at korrupsjon kan få vestlige allierte til å forlate Ukrainas kamp mot Russlands invasjon, og at Kiev ikke kan utsette innsatsen mot svindel og tjuveri».

Biden-administrasjonen prøver å holde denne rapporten skjult. De la i det stille ut en strategi for å redusere korrupsjon i Ukraina, men den var MYE MINDRE KRITISK enn denne lekkasjen viser.

Alle er bekymret over korrupsjonen i Ukraina unntatt den naive norske venstresida

Den tidligere EU-presidenten, EU, Ukrainas finanskomité, Biden-administrasjonen, alle innrømmer at den ukrainske korrupsjonen er enorm. Bare ikke den troskyldige norske venstresida. Rødt og SV fortsetter gladelig å være med på pøse norske skattemilliarder ned i det bunnløse sluket Ukraina. De later som om de ikke skjønner at de gjennom å prioritere krigsindustrien og oligarkene faktisk tar penger fra det norske folket som kunne vært brukt til viktige formål her til lands.

Når skal de våkne?

Forrige artikkelNår alle sier det var «uprovosert» vet vi at det var provosert
Neste artikkelPutin: – Vi kan forsyne Tyskland med energi innen 24 timer