Iran starter massivt gjengjeldelsesangrep på Israel

0
Kilde: PressTV

Med henvisning til retten til «legitimt forsvar» startet Teheran det lenge varslede angrepet som gjengjeldelse for den israelske bombingen av konsulatet i Damaskus.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Irans islamske revolusjonsgardekorps (IRGC), startet sent 13. april et gjengjeldelsesangrep mot Israel, og avfyrte dusinvis av ballistiske missiler og kryssermissiler samt en massiv sverm av droner som angivelig talte i hundrevis som en del av «Operation True Promise».

Sirener ble aktivert over hele Israel da prosjektilene nådde målet. Det ble rapportert om eksplosjoner i mange byer sør i Israel og Jerusalem.

Amerikanske forsvarstjenestemenn kunngjorde at de iranske dronene ble skutt ned av amerikanske styrker, mens USAs president Joe Biden gjentok sin «jernkledde» støtte til Israel via sosiale medier.

«I samsvar med vår jernkledde forpliktelse til Israels sikkerhet, fortsetter amerikanske styrker i regionen å skyte ned iranske droner rettet mot Israel», sa tjenestemannen. «Våre styrker forblir posisjonert for å gi ytterligere defensiv støtte og for å beskytte amerikanske styrker som opererer i regionen».

Storbritannia kunngjorde også at flere av deres krigsfly ble utplassert for å øke Israels forsvar.

Tidligere på natten kunngjorde Irans faste misjon til FN via sosiale medier at gjengjeldelsen for bombingen av det iranske konsulatet i Damaskus «kan anses som avsluttet».

«Irans militære handling ble utført i kraft av artikkel 51 i FN-pakten om legitimt forsvar som svar på det sionistiske regimets aggresjon mot våre diplomatiske lokaler i Damaskus», understreker uttalelsen, og legger til at enhver annen «feil» fra Israel ville berettige et «mer alvorlig» svar og advarer USA om å «holde seg unna».

Libanon, Jordan, Irak og Israel stengte alle luftrommet sitt da den islamske republikken startet sine gjengjeldelsesangrep.

I forbindelse med den iranske operasjonen lanserte den libanesiske motstandsgruppen Hezbollah tunge rakettangrep mot de okkuperte Golan-høydene. Irakiske motstandsfraksjoner og de jemenittiske væpnede styrkene startet også angrep mot Israel, og markerte en koordinert aksjon fra motstandsaksen.


Iranske PressTV skriver:

IRGC launches ‘extensive’ retaliatory missile, drone strikes on occupied territories

Irans forsvarsminister brigadegeneral Mohammad Reza Ashtiani advarte i mellomtiden om at «Uansett hvilket land som åpner sin jord eller luftrom for Israel for et [potensielt] angrep på Iran, vil motta vårt avgjørende svar».

Forrige artikkelAp ønsker å bøye seg for EUs energikrav
Neste artikkelHar danske Enhedslisten overhodet noen fremtid på den politiske venstrefløien?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.