Etter katastroferegnet i Dubai ble det viktig å benekte værmanipulasjon

0

Dubai har vært utsatt for et katastroferegnvær av episke formater. Landet driver værmanipulasjon og har et program for «skysåing» eller cloud-seeding, så det var ikke så urimelig at svært mange så dette i sammenheng. Men hovedstrømsmediene er som alltid voktere av narrativene, så de var raskt ute med å benekte enhver sammenheng. TV2 skriver:

Værmanipulering har fått mye oppmerksomhet etter det historisk heftige regnværet som lammet Dubai denne uken. Men årsaken er en helt annen, ifølge eksperter.

Og hva er så deres forklaring?

Du har naturligvis gjettet det allerede – klima:

Klimaforskere sier at de stigende temperaturene globalt fører til mer ekstremvær, også uvanlig store nedbørsmengder. 

Noe dokumentasjon for dette trengs ikke.

Gabi Hegerl, klimatolog ved Edinburgh University, sier at ekstrem nedbør, som i Emiratene og Oman, sannsynligvis vil bli verre mange steder på grunn av klimaendringene.

Helst vil de store mediene benekte at værmanipulasjon finnes. I tilfellet Dubai er ikke det så enkelt.

I Dubai drives geoengineering av det meteorologiske instituttet. De har utviklet metoder og teknikker for såkalt cloud-seeding, der skyene sprøytes med kjemikalier for å bygge seg opp til å gi nedbør.

Dubai har utviklet dette gjennom et forskningsprosjekt som kalles UAE Research Programme for Rain Enhancement Science (UAEREP). Det legges opp til at meteorologene skal gjennomføre 300 operasjoner for cloud-seeding bare i 2024.

Programmet er omtalt i Wikipedia: Cloud seeding in the United Arab Emirates.

At de ansvarlige for dette programmet benekter sammenhengen, er ikke spesielt overraskende. De forsikringsbeløpene som dette katastroferegnet vil utløse er vel ikke noe de ønsker å ta ansvaret for.

Men det er noe patetisk over hvordan mediene benekter fakta.

Værmanipulasjon drives av over 60 land over hele kloden. Det har pågått i mange tiår og ble brukt av USA under Vietnamkrigen. Dette er gammelt nytt.

BBC hadde en utmerket reportasje om skysåing i 2016 under tittelen: The pilots who make it rain.

Akkurat som under «pandemien» leker de Gud, og når konsekvensene viser seg, rykker mediene ut for å drive narrativkontroll.

Forrige artikkelUSA bruker nordiske NATO-land for å militarisere Arktis
Neste artikkelIsrael dreper dusinvis i Rafah og USA godkjenner milliarder til flere våpen