Israel dreper dusinvis i Rafah og USA godkjenner milliarder til flere våpen

0
A child killed by Israeli bombing in Gaza (Photo credit: WAFA)

Av nyhetsdesken i The Cradle.

Israelske luftangrep på Rafah sør i Gaza drepte 22 mennesker, inkludert 18 barn, natt til 20. april, bare timer etter at den amerikanske kongressen stemte for å sende ytterligere 26 milliarder dollar i bistand til Israel.

De siste ukene har Israel utført nesten daglige luftangrep på Rafah, en by på grensen til Egypt hvor mer enn én million Gaza-innbyggere har søkt tilflukt for å unnslippe israelsk bombing andre steder i enklaven. Mange bor i store provisoriske teltbyer og lider under akutt matmangel forårsaket av Israels brutale beleiring.

ABC News rapporterer at det første israelske angrepet i Rafah lørdag drepte en mann, hans kone og deres 3 år gamle barn, ifølge Kuwaiti Hospital. Kona var gravid, men legene klarte å redde babyen, sa sykehuset.

Det andre israelske angrepet drepte 17 barn og to kvinner fra samme utvidede familie, rapporterte sykehuset. Mohammed al-Beheiri sa at datteren hans Rasha og hennes seks barn ble drept. Ett av barna var en 18 måneder gammel baby. Rashas manns andre kone og deres tre barn ligger under ruinene, sa al-Beheiri.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å også angripe Rafah i en bakkeoffensiv, som FN og menneskerettighetsgrupper har advart om vil drepe et massivt antall palestinske sivile som ikke har noe sted å flykte videre.

Lovforslaget som ble vedtatt av Representantenes hus forventes å bli vedtatt i Senatet neste uke. USAs president Joe Biden vil da signere det. Reuters rapporterer at lovforslaget gir 26,38 milliarder dollar i bistand til Israel og finansierer amerikanske militæroperasjoner til støtte for Israel.

Av de 26 milliarder dollarene er 5,2 milliarder dollar øremerket til å fylle opp og utvide Israels missil- og rakettforsvarssystem. 3,5 milliarder dollar er bevilget til å kjøpe avanserte våpensystemer, 1 milliard dollar for å øke våpenproduksjonen og 4,4 milliarder dollar til andre forsyninger og tjenester levert til Israel.

Som svar på vedtakelsen av hjelpepakken i Kongressen, ga Hamas en offisiell uttalelse som sa:

«Vi anser dette skrittet som en bekreftelse på den offisielle amerikanske medvirkningen og partnerskapet i utryddelseskrigen som ble ført av den fascistiske okkupasjonshæren mot vårt palestinske folk i Gazastripen. Som krevde livet til titusenvis av uskyldige martyrer, i tillegg til den systematiske ødeleggelsen av byer og boligområder, og alle sivile anlegg og infrastruktur på Gazastripen».

Hjelpen til Israel er en del av en bredere utgiftspakke som også vil sende 60 milliarder dollar til Ukraina for å fortsette krigen med Russland.

USAs president Joe Biden og utenriksminister Antony Blinken har vært urokkelige i sin støtte og forpliktelse til å finansiere Israels krig mot Gaza siden den startet i oktober, til tross for hard kritikk fra elementer i deres eget demokratiske parti. Israel har drept over 34.000 mennesker i Gaza, inkludert rundt 14.000 barn, i det mange ser på som folkemord.

Forrige artikkelEtter katastroferegnet i Dubai ble det viktig å benekte værmanipulasjon
Neste artikkelPolarisering og klassekamp
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.