Bøndene har inntatt Eidsvoll plass

0
17. april foran Stortinget / Foto: Romy Rohmann.

Regjeringa har sviktet! Ny stortingsmelding om opptrapping av bondeinntekta er basert på feil tall og luftpenger, og uten endring vil det svekke vår beredskap og sjølforsyning, og legge norsk landbruk i grus. Nå tar bøndene til gatene.

Av Romy Rohmann.

Vi krever at Stortinget tar ansvar. Fra onsdag 17. april kl. 19.00 møtte bøndene opp på Eidsvolls plass og fortsetter demonstrasjonen til Stortinget er ferdig med å behandle ny opptrappingsplan torsdag 18. april for å si vår mening. Bondeopprøret har kommet til Norge.

Norsk landbruk er i krise. Økonomien i næringen er svært dårlig, bonden tar stor personlig risiko for å produsere mat på dugnad og stadig flere bønder legger ned drifta. Fredag 8. mars leverte regjeringa sin opptrappingsplan for bondeinntekta. Den er for dårlig.

Foto: Romy Rohmann / steigan.no

Inntekta blåses opp med 20 prosent, avkastning på kapitalen holdes ute og timetallet er 145 timer høyere enn for sammenligningsgruppa.

Stortinget må ta ansvar – planen må endres!

Organisasjoner som stiller seg bak demonstrasjonen: Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Natur og Ungdom, Mening, mat og mot, Spire, Norges Bondelag, Norsk gardsost, Latin-Amerikagruppene, Økologisk Norge.

https://www.facebook.com/events/1393251788738338?ref=newsfeed

Flere steder i landet har det vært spontane traktordemonstrasjoner de siste dagene.

NRK hadde også dette oppslaget i går:

https://www.nrk.no/innlandet/traktorar-sperrar-e6-i-gudbrandsdalen-_-lange-koar-1.16846899

Det var også en demonstrasjon når Senterpartiet hadde landsstyremøte på Lørenskog på mandag.

Per Olaf Lundteigen kom ut og gir oss selvfølgelig full støtte! Landbruksministeren kom ut og prata med oss mens Vedum var feig og kom når media var dratt og ville ikke prate. De neste dagene blir avgjørende for om vi skal fortsette med Norsk Landbruk!

(Foto privat H.E.N.)

På Debatten i går var bondeinntekta tema, svært severdig. Her er det mulig å få en god oversikt over hva dette dreier seg om.

https://tv.nrk.no/serie/debatten/202404/NNFA51041624/avspiller

Er du opptatt av fortsatt matproduksjon i landet vårt, møt opp foran Stortinget. Demonstrasjonen vil fortsette fram til torsdag klokka 16.00.

Forrige artikkelFornybardirektivet – krav om utsettelse
Neste artikkelKlimamanipulasjon er utbredt og risikabelt