Sterk historie med ekkel bismak

0

Useriøst av NRK å ikke nevne Andrew Bridgen som var den i parlamentet som kjempet som en løve for postmestrene.

Av Kjetil Tveit.

NRK har besøkt noen av ofrene i Storbritannias største rettsskandale med 700 til 900 uskyldig dømte postmestre.

Det er en sterk historie med mange personlige familietragedier, og etter mangfoldige år får de endelig gjenreist sin tillit gjennom en TV-serie, som også skal vises til norske seere i høst.

Utdrag fra NRK

«Til å begynne var regnskapssystemet manuelt, men da Postvesenet innførte et nytt datasystem begynte merkelige ting å skje.

Tallene til Wendy og tusenvis av andre postmestre rundt omkring i Storbritannia gikk i rødt.

Ifølge datasystemet manglet Wendy Buffrey plutselig 9000 pund i regnskapet. Hun kontaktet Postvesenet og fikk beskjed om hva hun skulle gjøre. Men da hun gjorde det, doblet underskuddet seg. Hun prøvde igjen, og det doblet seg nok en gang.

Nå skyldte hun plutselig 36.000 pund, noe som tilsvarer nærmere en halv million norske kroner.

– Jeg visste at det ikke stemte, men jeg trodde at jeg hadde gjort en feil. De var tydelige på at dette ikke hadde skjedd med noen andre, at jeg var den eneste.

Men det var hun ikke. Det antas at minst 4000 postmestre måtte betale tilbake penger de ble beskyldt for å ha stjålet fra Postvesenet. Mellom 700 og 900 ble tiltalt og dømt for underslag, i det som beskrives som britenes største justismord».

NRK: Uskyldig dømt

Sist med det første

NRK er lovlig sent ute med rettsskandalen som avslører at det ikke bare er Norge som er korrupt, men også Storbritannia.

I kjent stil var mediene, domstolene og politikerne i årevis innstilt på å aldri nevne saken, og fortsette å gjøre postmestrene til syndebukker og heller beskytte mektige Tech som opererte store datasystem med alvorlige feil.

Under Bindersinitiativets internasjonale Spotlightkonferanse i Stavanger i mars i fjor, hadde vi medlemmet av det engelske parlamentet, Andrew Bridgen, på talerstolen. De norske mediene ble invitert, men kom aldri. I så fall hadde de visst dette for lenge siden.

Bridgen fortalte om da han som nyvalgt i Parlamentet i 2010 fikk henvendelser fra fortvilede postmestre. Videre fortalte han at uansett hvor mye han kontaktet andre i politikere og alle de store mediene om saken ble det lagt dødt.

Det var en sak som ikke skulle nevnes.

Bridgen har selv lagt ut egen video om saken. Her vises Bridgen der han – fortsatt i 2015 – ikke har gitt opp – og taler for postmestrene i underhuset.

Mannen til en av postmestrene forteller i videoen at det var ikke før Bridgen reiste seg i Parlamentet og laget en sak av dette, at flere andre parlamentsmedlemmer kjente igjen historier også de hadde hørt. Denne pårørende framhever Bridgen som den viktigste i denne prosessen.

Også en ingeniør, en varsler fra det gjeldende IT-firmaet Fujitsu, forteller at forholdet mellom han og Bridgen var sentralt for hans arbeide, og for å komme fram til sannheten. Sitat:

«Andrew brakte til underhuset en innsikt som manglet hos så mange andre. At han hadde den slags bevissthet om menneskelig skrøpelighet og urett betydde at han og jeg var på samme bølgelengde».

Ingeniøren forteller at Bridgen var utrolig rask til å forstå de tekniske detaljene, så det store bildet, konsekvensene, og stod ved dette.

Følg Andrew Bridgen på X.

Etter Spotlightkonferansen i fjor hadde undertegnede en prat med Bridgen der jeg luftet verdien av at han som politiker hadde realfagskompetanse på universitetsnivå, og jeg refererte til Carl Sagan som på 90-tallet advarte om faren ved mangel på slik kompetanse der politikerne i framtiden ville bli lurt.

Uten evne til kritiske spørsmål kan myndighetene gjøre hva de vil med oss.

Bridgen syns det var litt artig at jeg tok opp akkuret det, fordi han hadde selv twitret at Carl Sagen sa dette for bare en måned siden.

Bridgen er en politiker som forstår de tekniske detaljene, er i stand til å trekke de store linjene, og er en mann som står opp for det han har forstått, uansett hvor upopulær han blir hos makteliten.

Slike politikere vokser ikke på trær.

En folkekjær politiker

Bridgen var et hår i suppen for alle de som ville skjule postmesterskandalen, men ble en folkehelt.

Siden han snakker makten midt imot har han igjen blitt et hår i suppen for den engelske makteliten.

Bridgen var også den første til å stå i Parlamentet og forlange at myndighetene skulle frigi tallene på vaksinestatus i den store og vedvarende overdødeligheten som Storbritannia – i likhet med Norge – har fått etter utrullingen av mRNA-«vaksinen».

Jo flere som oppsøker ham på gaten og takker for at han tør å snakke der andre tier, jo flere svertekampanjer må han tåle i massemediene.

I overnevnte video kommer det fram at den britiske TV-kanalen og TV-produksjonsselskapet, ITV, er de som har produsert den ellers vellagede og sterke historien om postmesterskandalen.

Det som ikke kommer fram er at det samme TV-selskapet nektet å kommentere saken da Andrew Bridgen kontaktet dem i 2014.

De nevner heller ikke at den tidligere redaktøren for TV-selskapet hadde bindinger til postvesenet som førte postmestrene bak lyset.

Og i hele den lange historien som går over flere episoder, har de utelatt helt at Bridgen hadde en rolle i oppklaringen.

Gode historier selger

Det ser ut til at TV-selskapet syns det er helt greit å profittere på ofrene og lage en god TV-serie som folk liker å se på.

Mange tenker at det er godt vi har disse mediene som røsker opp i urett som skjer…

Feil.

ITV nektet å være med å oppklare saken i 2014.

Deres egen redaktør hadde bindinger i forhold til habilitet. Denne oppvasken med seg selv tok de ikke når de nå hadde sjansen.

De ventet til saken likevel var avslørt og oppklart, for så å profitere på den.

Siden Bridgen nå er ferdig med Big Tech, og oppklarer en annen betent sak vedrørende Big Medicine, henger de seg feigt, slapt, og sleipt på prosjektet med å kansellere Bridgen, og late som han er luft.

NRK

Gry Blekastad Almås kan umulig ha intervjuet ofrene for postmesterskandalen uten at de har nevnt Andrew Bridgen.

Også NRK henger seg åpenbart nå på den billige utveien.

Heller ikke NRK vil nevne mannen som nå er en trussel, siden han er med å avsløre verdenshistoriens største og verste medisinske skandale.

Nemlig mRNA-«vaksine»-tragedien.

Vi må ikke la oss lure når vi tror massemediene tar en oppvask. De gjør ikke det.

De sier bare halvparten, og sørger på denne måten for at alt fortsetter som før.

Dette var feigt, slapt, og sleipt NRK.

Med unnlatelser og halvsannheter sørger dere for at lignende skjer gang på gang og at korrupsjonen bare vokser.

Forrige artikkelMedisin og juss på avveie
Neste artikkelEr Russland i ferd med å overkjøre Ukraina?