Nettavisens «Drang nach Osten»?

0
Nettavisens propagandajournalist ønsker å splitte opp Russland i 41 stater.
Av Lars Birkelund.

Adolf Hitler erklærte i Mein Kampf  at han ønsket å ta i bruk Russland som «Lebensraum» for tyskere. Nettavisen har en skribent som er med i et internasjonalt samarbeid om å splitte opp Russland i 41 stater, som så skal underlegges USA/NATO/EU på forskjellige måter.

Dette er altså omtrent samme målsetning som vestlige strateger på høyt nivå har uttrykt. Jeg vet at det også er mange i Norge som syns det er en god ide. Vi kan etter min mening gå ut ifra at sånne også finnes blant russofobene på Stortinget og i utenriksdepartementet.

Russerne er naturligvis klar over dette og dermed vet de at de fører en eksistensiell krig, med USA/NATO/EU som motpart. Men hvorfor forteller ikke norske medier om det?

Nettavisens omtalte skribent og ‘Ukraina-ekspert’ heter Jørn Sund-Henriksen. Han legger ikke en gang skjul på sine ambisjoner. Det første bildet viser Henriksen på X 18. mars. Det andre viser ham i et hjertelig møte med Günther Fehlinger, østerrikeren som leder prosjektet med å splitte opp Russland i 41 stater: https://twitter.com/J_SundHenriksen/status/1769791221419962494

Henriksen leder også Nettavisens Ukrainapodden. Det tjener ikke Nettavisen og redaktør Gunnar Stavrum til ære. For det Henriksen driver med, bortsett fra det Hitler-aktige prosjektet med å ødelegge Russland, er til dels svært uetterrettelig, ofte uten å oppgi kilder, en blanding av vulgær-propaganda og ønsketenkning. Disse uttalelsene fra i fjor sier mye om kompetansen hans:

«Russerne rekker akkurat å feire før de må trekke seg ut av Bakhmut» (20. mai).

«Putin fremstår som svært svak nå. Russland er på randen av borgerkrig» (24. juni).

«Putin er svekket og det er bra for Ukraina» (25. juni).

«Den ukrainske strategien virker» (7. september).

«Ukraina vinner slaget om Svartehavet» (14. september).

«Kritisk for russerne ved flere frontavsnitt» (20. september).

Overskriften «Russland knaker i sammenføyningene» fra 20. januar i år er naturligvis også ønsketenkning i retning av Henriksens våte drøm om å partere Russland.

Henriksen er også leder for Norsk-Ukrainsk Venneforening, som sier om seg sjøl at de «støtter Ukrainas kamp for sin legitime rett til selvbestemmelse og arbeider for økt støtte til Ukraina».

Det er greit nok. Men Henriksen ønsker altså i tillegg å ødelegge Russland, noe som kan være det egentlig målet med USA/NATO/EUs (og Nettavisens) krigføring mot Russland. Hva bør gi russerne grunn til å tro noe annet enn at USA/NATO/EU ønsker å ødelegge landet deres?

Så et annet poeng, som er at Stortinget 1. mars inviterte denne fantasten, Jørn A. Sund-Henriksen, til å orientere om krigen og om hva Ukraina trenger av ‘hjelp’. https://www.facebook.com/100079973192160/videos/223664547434254/ 

Dagen før var Henriksen på NRKs «Debatten», som denne gangen var preget av at det begynner å sige litt realisme inn i den offentlige debatten om krigen i Ukraina.

Men realismen var det Halvor Fjermeros, Robert Mood, Kai Eide, Kalle Moene og Cecilie Hellestveit som sto for. Ikke Jørn A. Sund-Henriksen. «Krim har aldri vært russisk», men ble «tatt» på 1700-tallet, sa Henriksen da.

Slikt kan man slippe unna med uten å bli korrigert på NRKs ‘Debatten’. Og Henriksen, av alle, blir invitert til å delta i debatt, mens Stortinget bruker ham som veileder.

Faktum er at Krim har vært russisk siden 1700-tallet. Og Krim ble ikke «tatt» på andre måter enn hvordan Sverige tok Jämtland og Härjedalen fra Norge på 1600-tallet, og slik USA tok Texas fra Mexico i 1845, samt New Mexico i 1912. Jfr hva Hans-Wilhelm Steinfeld sier om Krim her: https://www.youtube.com/watch?v=8Eyi2vjBcEk

Hvis medier som NRK, TV 2, Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen, VG, Klassekampen, Bergens Tidende, Vårt Land etc. hadde vært ansvarlige, kritiske og uavhengige hadde de for lengst tatt tak i dette, og ikke minst i Henriksens deltagelse i en internasjonal konspirasjon. Men de lukker både øyne og ører for det, sannsynligvis fordi de ikke vil ha oppmerksomhet om denne siden ved krigen som pågår i/om Ukraina.

Det kan også tenkes at en eller flere norske redaktører er del av konspirasjonen, som er like forrykt og farlig som Hitlers «drang nach Osten». Ja, farligere. For nå finnes også atomvåpen.

Det blir i det hele tatt tydeligere og tydeligere at krigen som foregår i Ukraina først og fremst er en krig om verdensordenen, der USA kjemper for å beholde det hegemoniet de har hatt siden andre verdenskrig, med hjelp av NATO, EU og et marionettregime i Ukraina. Josep Borrell, EUs utenrikssjef, sa til CNN i går at krigen ikke kun er «et spørsmål om å støtte Ukraina fordi vi elsker ukrainere. Det er i våre egne interesser, og det er også i USAs interesse som en global aktør». 

https://edition.cnn.com/videos/tv/2024/03/25/amanpour-josep-borrell.cnn

Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, ble før helgen spurt om en kommentar til denne artikkelen, men har ikke svart.

Forrige artikkelEtterretningsveteraner i USA: Den franske veien til atomkrig
Neste artikkel– Jeg trur det ikke før jeg får se det!