Navalny skal ha vært få dager unna å bli utvekslet da han døde

0
Skjermdump fra CNN

Vestlige nyhetskanaler hevder at det var forhandlinger i gang for å få frigitt Alexey Navalny i en fangeutveksling med en russisk fange i Tyskland, da han døde.

Opplysningene bygger på uttalelser fra Navalnys fremste rådgiver, Maria Pevchikh, og de er gjengitt i alle de fremste nyhetskanalene i USA:

Washington Post, CNN, Bloomberg, New York Times.

CNN skriver:

Navalny og to amerikanske statsborgere var på nippet til å bli byttet ut med Vadim Krasikov, en russisk leiemorder som soner en livstidsdom i Tyskland for attentatet på en tidligere tsjetsjensk kriger i Berlin i 2019, ifølge Maria Pevchikh, en toppassistent for Navalny, som talte i en video som ble publisert mandag på hans YouTube-kanal.

«Navalny var ment å være fri i løpet av de kommende dagene fordi vi hadde oppnådd en avgjørelse om utvekslingen hans», sa Pevchikh. «Jeg mottok bekreftelse på at forhandlingene var i sluttfasen om kvelden 15. februar». Navalny ble rapportert død i et arktisk fengsel 16. februar.

Vestlige medier og vestlige politikere har jo vært skråsikre i sin sak når de har hevdet at «Putin myrdet Navalny», riktignok uten å ha noen form for dokumentasjon. Dersom Russland faktisk forhandlet med Vesten om en fangeutveksling for Navalny, må det jo innrømmes at disse påstandene svekkes betraktelig.

I 2021 fjernet Amnesty Navalny fra sin liste over samvittighetsfanger på grunn av hans dokumentert rasistiske og fremmedfiendtlige uttalelser.

Forrige artikkelUtbygging av solkraft kan få store konsekvenser for landbruket
Neste artikkelWHOs database sier at minst 58.000 har dødd av vaksinen og WHO har ikke sagt et ord