Ukrainas militære etterretningssjef sier Navalny døde av blodpropp

0
Faksimile fra Kyiv Post

President Biden la skylden for Navalnys død på president Putin.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 26. februar 2024.

Kyrylo Budanov, sjefen for Ukrainas CIA-støttede militære etterretningstjeneste, sa søndag at den russiske opposisjonsfiguren Aleksej Navalny døde av blodpropp.

«Jeg skuffer deg muligens, men så vidt vi vet, døde han faktisk som følge av blodpropp. Og dette er mer eller mindre bekreftet», sier Budanov ifølge Kyiv Post«Dette var ikke kildebelagt fra internett, men dessverre, naturlige [årsaker]».

Ifølge Navalnys støttespillere sa dødsattesten utstedt av russiske myndigheter at han døde av «naturlige årsaker».

Navalny døde 47 år gammel mens han sonet en dom på 19 år i en straffekoloni i Sibir. Umiddelbart etter hans død la president Biden skylden på Russlands president Vladimir Putin.

«Vi vet ikke nøyaktig hva som skjedde, men det er ingen tvil om at Navalnys død var konsekvensen av noe Putin og hans bøller gjorde», sa Biden.

Som svar på Navalnys død kunngjorde USA sanksjoner mot 500 Russland-relaterte mål. Det er uklart om tiltakene vil ha noen innvirkning på den russiske økonomien, siden USA allerede har innført et betydelig antall sanksjoner, og Russland tilpasser seg til ikke å være avhengig av det USA-ledede globale finanssystemet.

USA har ikke svart på eller uttalt seg om Gonzalo Lira, en amerikansk statsborger som nylig døde i et ukrainsk fengsel etter å ha blitt fengslet for sine politiske synspunkter. Liras siste kommunikasjon til sin advokat, sa at han kjempet mot et alvorlig tilfelle av lungebetennelse, som han sa først ble ignorert av ukrainske myndigheter. Faren sa at den amerikanske regjeringen ikke gjorde noe for å hjelpe sønnen.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Ukraine Military Intelligence Chief Says Navalny Died of a Blood Clot

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelFarvel Klassekampen!
Neste artikkelHabilitet er i vinden, men WHO og medisinske tilsynsmyndigheter går klar
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.