I Skottland kan komikere bli politianmeldt for vitsene sine

0
Skotsk vitsepoliti på vakt.

Det er ikke en for tidlig aprilspøk, men ramme alvor. Etter Hate Crime & Public Order (Scotland) Act kan selv komikere nå bli politianmeldt, politietterforsket – og i verste fall straffet for «krenkende vitser».

Dette går fram av en treningsmanual for skotsk politi som avisa The Herald har fått tak i: Police Scotland hate crime training leaked.

Politifolk i Skottland får opplæring i å rette seg inn mot innlegg i sosiale medier, inkludert re-tweets, av materiale som anses som «truende og fornærmende». I henhold til Skottlands nye hatkriminalitetslov får heller ikke skuespillere og komikere frikort til å lage vitser om sensitive emner som krenker folk.

Den nye opplæringen gitt til offiserer, som ble lekket til The Herald, krever at politifolk går etter alle som produserer materiale som anses som «truende og fornærmende», som også kan formidles gjennom «offentlig fremføring av et skuespill».

I henhold til den nye hatkriminalitetsloven kan personer som gjør narr av eller feilkjønner transpersoner, kommer med rasevitser eller kritikk av visse religioner, eller kritiserer migranter, straffeforfølges.

«De ulike måtene en person kan kommunisere materiale til en annen person på er ved å: vise, publisere eller distribuere materialet, for eksempel på et skilt, på internett gjennom nettsider, blogger, podcaster, sosiale medier etc., enten direkte, eller ved å videresende eller gjenta materiale som stammer fra en tredjepart, gjennom trykte medier som magasinpublikasjoner eller brosjyrer».

Hatkriminalitetsloven sier videre at «å gi, sende, vise eller spille av materialet til en annen person» viser eksempler som «gjennom nettstrømming, via e-post, avspilling av en video, gjennom offentlig fremføring av et skuespill».

Scotland’s Controversial New Hate Crime Law Set to Come Into Effect April 1

En liknende lov er til behandling i Canada.

Kommentar: Hvor er Monty Python når vi trenger dem mest?

Forrige artikkelNoen innlegg som «venstresidas avis» har refusert de siste månedene, del 4.
Neste artikkelNy mulig kronisk bivirkning av Moderna-vaksinen – unge menn mest utsatt