Ny mulig kronisk bivirkning av Moderna-vaksinen – unge menn mest utsatt

0
Shutterstock

Danmarks legemiddelverk sier onsdag at de mener Modernas koronavaksine (Spikevax) kan gi en mulig kronisk bivirkning.

Vaksinen, som sammen med Pfizer-vaksinen utgjør størsteparten av vaksinedosene som er satt i Norge, kan potensielt gi kronisk elveblest.

Særlig unge menn later til å være ekstra utsatt for denne mulige bivirkningen.

Det sier danskene på bakgrunn av informasjon fra 360 saker, hovedsakelig fra Danmark, men det er også registrert tilfeller i Tyskland, Sveits og Italia.

I pressemeldinga fra Lægemiddelstyrelsen heter det:

”Vi har vurderet i alt 360 europæiske sager, hvoraf langt de fleste kommer fra Danmark, mens der også er væsentligt antal sager fra Tyskland, Schweiz og Italien. I 58 af disse sager vurderer vi, at der er en sandsynlig sammenhæng mellem vaccinen og patientens udvikling af kronisk nældefeber, og i 228 sager vurderer vi, at der er mulig sammenhæng,” forklarer teamleder Martin Zahle Larsen fra Lægemiddelstyrelsen.

Den danske undersøgelse viser, at langt de fleste tilfælde af kronisk nældefeber er opstået 7-13 dage efter den 3. vaccinedosis hos personer, der er blevet vaccineret med Spikevax-vaccinen. Undersøgelsen viser også, at personer, der har fået Spikevax, har 3 gange større risiko for at udvikle kronisk nældefeber end den baggrundsbefolkningen, og at yngre mænd er i særlig høj risiko for at udvikle kronisk nældefeber efter vaccination med Spikevax.

Kommentar:

Elveblest er langt fra den viktigste skadevirkninga av covid»vaksinene», men bare det at helsemyndigheter begynner å undersøke skadevirkninger i det hele tatt er et viktig skritt på veien. Det åpner dører for at også hjertefeil, hjertesvikt, turbokreft og dødsfall kan bli undersøkt.

Forrige artikkelI Skottland kan komikere bli politianmeldt for vitsene sine
Neste artikkelEr Arbeiderpartiet fornøyd med 3 ganger høyere strømpris de neste 25 årene?