Faglitterær forfatterforening trekker seg fra debatt med professor Glenn Diesen

0
Bakgrunnsbilde Shutterstock. Innfelt faksimile fra forsida i Morgenbladet.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) trekker seg som medarrangør fra Midtøsten-debatt i protest mot paneldeltager og «Putin-propagandist» Glenn Diesen, skriver tidsskriftet Subjekt.

I vedtektene i NFFO heter det: «Foreningen skal fremme og samordne medlemmenes faglige og økonomiske interesser og arbeide for god faglitteratur og trygging av
ytringsfriheten»
. Aage Borchgrevink er styreleder i NFFO. I Helsingforskomiteen leder han avdelingen for dokumentasjon av menneskerettighetssituasjonen i Russland, Tsjetsjenia og Georgia. Helsingforskomiteen er delfinansiert av CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED).

Glenn Diesen har stor internasjonal anerkjennelse som akademiker. Den berømte geopolitiske analytikeren John J. Maersheimer skriver om Diesens siste bok «The Ukraine War & The Eurasian World Order«: «Diesen has written a terrific book about the emerging world order… A must read for anyone who wants to understand the great shift in the global distribution of power that is taking place before our eyes». En faglitterær forfatter og analytiker på dette nivået blir altså boikottet av NFFO fordi Aage Borchgrevink har gjort den til en anti-russisk organisasjon. Når fikk han det mandatet?

Denne teksten er oversatt av oss fra Diesens X-konto. Eventuelle svakheter i oversettelsen er vårt ansvar.

Red.


Aage Borchgrevinks og NFFOs korstog mot akademisk frihet

Av Glenn Diesen.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) meldte at de avlyste deltakelsen som medarrangør for en offentlig debatt om konflikten i Midtøsten fordi jeg er en av foredragsholderne. Jeg bærer dette som et hederstegn.

En av Norges fremste propagandister som har skrevet slanderartikler om meg i årevis i media er tilfeldigvis en styreleder i NFFO som annonserte kanselleringen. Så personen bak organisasjonen som kansellerte deltakelsen, fordi jeg angivelig er kontroversiell, er den samme personen som har jobbet utrettelig for å fremstille meg som kontroversiell for å få meg sparket som professor fra universitetet. Dette er to sider av samme sak, men dette er praktisk utelatt av de som rapporterer om denne historien.

Jeg bruker ikke begrepet «propagandist» lett. Denne propagandisten jobber for Helsingforskomiteen, en «menneskerettighetsorganisasjon» finansiert av CIA-fronten National Endowment for Democracy (NED). Da Reagan etablerte NED som en forlengelse av CIA i 1983, var det for å manipulere sivilsamfunnet i andre land (se tweet nedenfor). NED og dets fullmektiger fokuserer kun på menneskerettigheter i motstanderstater og selger dermed alle stormaktskonflikter som en kamp mellom demokrati og autoritarisme (godt vs ondt), samtidig som de hevder kildetroverdigheten til en «menneskerettighetsorganisasjon» som gjør dem i stand til å avvise kritikere som frihetens fiender. Når denne norske «menneskerettighetsaktivisten» ikke baktaler meg i media og hetser universitetet mitt for å tillate akademisk frihet, driver han kampanje mot Julian Assange og andre kritikere av USA.

Dette er ikke bare et problem for en dum propagandist som diskrediterer NFFO. Sensur, kanselleringer og korrupsjon av institusjoner har skadelige effekter på samfunnet. Etter et tiår med krig i Ukraina er nordmenn fortsatt ikke utsatt for noen argumenter og bevis som avviker fra NATOs fortelling. Norge vil gi USA suveren kontroll over 15 militærbaser på sin jord for å konfrontere Russland i Arktis, og Norge har blitt en av de ivrigste våpenleverandørene i den ukrainske proxy-krigen – med nesten ingen offentlig debatt om innvirkningen på vår sikkerhet der bare ett argument er tillatt og dissens kommer med store sosiale kostnader. Alle som forsøker å forklare argumentene til den motsatte siden kan bli fordømt for å «legitimere» motstanderen og dermed utsskjelt som en «putinist».

Vår diskurs består deretter av klisjeer og slagord uten substans, forenklet og fordummet til en fortelling om de gode mot de onde der stadig flere våpen er veien til fred, diplomati og forhandlinger er farlige, og sensur er avgjørende for å beskytte demokratiet vårt. Alt er ikke bra med ytringsfrihet og akademisk frihet i dette landet. Jeg har gitt ut 11 akademiske bøker, som er oversatt til flere språk. Likevel, en organisasjon viet til akademisk skriving kansellerte sin deltakelse som medarrangør fordi en latterlig NED-finansiert «menneskerettighetsaktivist» har anklaget meg for å jobbe for Russland. Enda debatten de trakk sin støtte fra handler ikke engang om Russland, men Midtøsten …

@Glenn_Diesen

Fra Twitter/ X. Utvekslingen viser at det var Borchrevink som trakk NFFO fra arrangementet.


Det årlige budsjettet til Helsingforskomiteen er på rundt 50 millioner kroner, noe som gir rom for 22 ansatte av 11 nasjonaliteter, ifølge hjemmesiden til komiteen pr 29. september 2022. Blant komiteens donorer er omstridte Open Society Foundation (George Soros) og ikke mindre omstridte National Endowment for Democracy (NED), som regnes som en gren av CIA.

Red.

Helsingforskomiteen – trollfabrikken, del 1

Helsingforskomiteen – trollfabrikken. Del 2, under beltestedet.

·

Forrige artikkelSkriver master mot betaling: – Systemet er ødelagt
Neste artikkelGeneralene i Vesten sier vi må være forberedt på krig, og ingen politiker sier dem imot