Abid Raja vil gi fredsprisen til Stoltenberg

0

Åpent brev til Venstres Abid Raja.

Av Marius Reikerås.

Her forleden kunne vi lese at du, i nesegrus beundring, har nominert Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til Nobels fredspris. På vegne av de hundrevis av libyske flyktninger som jeg har møtt siden Norge og Stoltenberg ødela landet deres i 2011: Her er vårt tilsvar til deg.

Våren 2009 var jeg i Libya, og opplevde det som da var kanskje Afrikas mest velutviklede land. Folk virket å ha det bra der. To år etter jeg var der, i perioden mellom 24 mars og 30 april 2011, bestemte din helt, Jens Stoltenberg, nærmest egenhendig, å slippe 588 tunge bomber over Libyas territorium. Beslutningen ble tatt uten noen forankring i Grunnloven. Over natten gikk Libya fra å være et velfungerende land til, bokstavelig talt, å bli bombet tilbake til steinalderen med enorme lidelser for befolkningen.

Din helt, Jens, mente bombingen av Libya var god trening for norske jagerpiloter. Rapportene i Danmark, som har vært holdt hemmelige inntil nylig, viser at at bombene drepte mange sivile.

Siden jeg fikk et forhold til Libya og libyere etter å ha vært der, har jeg engasjert meg i Norges krigsforbrytelser mot Libya. Jeg har klaget din helt inn for Den internajonale krigsforbryterdomstolen i Haag, og har møtt mange av dem som aldri så noen annen utvei enn å flykte fra landet som helten din bidro til å bombe sønder og sammen.

For to år siden, møtte jeg immigrasjonsdirektøren på Malta, dr. Anton D’ Amato. Han fortalte sterke skildringer om mennesker som druknet i det de skulle i land på Malta.

På Malta traff jeg også på noen libyere som oppholder seg på ulovlig grunnlag, og de kunne fortelle om et Libya som per dags dato må regnes som et av de verste stedene på jorden.

Og ansvarlig for Norges krigsovergrep mot Libya, er altså mannen du mener bør få Nobels fredspris. Tygg litt på den.

Han hadde ikke engang kunnskap om Geneve-konvensjonen om beskyttelse av sivile i krigstid , der hans primære argument for å si at Norge ikke var i krig, var at Norges territorium ikke var i fare !

Du burde ha lest deg opp på Geneve-konvensjonen Artikkel 2, hvor det heter:

«…denne konvensjon komme til anvendelse i tilfelle av erklært krig eller enhver annen væpnet konflikt»

Alle kan være enige om at det å slippe 588 bomber over et annet lands territorium, er «krig eller enhver annen væpnet konflikt». For øvrig var Stoltenbergs krig, som nevnt over, ikke engang forankret i Grunnlovens paragraf 25.

Da hjelper det lite at utenriksminister, Espen Barth Eide, rett etter at bombene over Libya var sluppet, sa at: «Vi bomber mest og best.» (Tale i Norges Atlanterhavskomite, mai 2011, Dagsavisen, 7.5.2011)

Snu det hele på hodet da Raja:

At Libyas overhode besluttet å slippe 588 bomber over norsk territorium. Ville du da ha nominert den ansvarlige i Libya for krigsforbrytelsene mot Norge, som din kandidat for Nobels fredspris?

Marrakech, den 2.2.24

Marius Reikerås


Les mer på steigan.no om Libya.

Forrige artikkelVil Hegemonen noen gang akseptere en ny westfalsk verdensorden?
Neste artikkelHvor mye støtte har vi sendt til Ukraina?