Washington Post sletter israelsk voldtektspåstand om 7. oktober

0
Israel's Defense Minister Yoav Gallant (r.) and US Security Advisor Jake Sullivan

Storavisa Washington Post sletter den israelske forsvarsministerens usannsynlige voldtektspåstand om den 7. oktober på hans forespørsel.

Av Wyatt Reed.

The Grayzone, 3. januar 2024.

Et notat som forklarer tilbaketrekkingen av påstanden om at Hamas-militante hadde spesifikke ordrer om «hvilken kommandant som skulle voldta hvilke soldater», indikerer at Washington Post sensurerte seg selv på vegne av den israelske regjeringen.

Washington Post har i det stille fjernet en merkelig påstand fra Israels forsvarsminister Yoav Gallant, om at Hamas slagplaner inkluderte spesifikke instruksjoner om hvilke israelske tropper som skulle voldtas under angrepet den 7. oktober.

I den opprinnelige artikkelen, som ble publisert den 12. november og promotert som en Washington Post «eksklusiv», er Gallant sitert på å ha fortalt nyhetskanalen: «Vi vet fra forhør at Hamas kom inn med detaljerte planer for angrepet, inkludert hvilken kommandant som skulle voldta hvilke soldater på forskjellige steder.»

Et døgn senere forsvant påstanden fra stykket, som hadde blitt endret til å inkludere følgende «korreksjon»:

«En tidligere versjon av denne artikkelen inneholdt et sitat fra Israels forsvarsminister Yoav Gallant som ikke var autorisert for publisering. Sitatet er fjernet.»

Denne utføringen av selvsensur ble tilsynelatende først oppdaget av en bruker av sosiale medier, som antydet at den pinlige hendelsen var et resultat av det han beskrev som «den israelske måten» for propaganda: «Privat lyve til en journalist for å forme hennes dekning, og deretter desperat korrigere posten når journalisten ved et uhell trykker løgnene du fortalte henne i fortrolighet.»

Så langt har ikke et eneste antatt offer for hva en Associated Press overskrift insisterte på, at «’utbredte’ seksualforbrytelser begått av Hamas» den 7. oktober, stått frem for å vitne offentlig om påstandene. Men dette har ikke stoppet høytstående tjenestemenn i den amerikanske administrasjonen fra å akseptere israelske påstander som sanne.

USAs president Joseph Biden har fordømt det som «forferdelig,» det han beskrev som «rapporter om voldtatte kvinner – voldtatt gjentatte ganger – og kroppene deres som blir lemlestet mens de fortsatt er i live – om at kvinnelik blir skjendet, Hamas-terrorister som påfører kvinner og jenter så mye smerte og lidelse som mulig, for deretter å myrde dem.»

Men som The Grayzone har avslørt, ser mange av de mest brennbare påstandene om seksuell vold ut til å ha blitt fabrikkert av israelske soldater eller medlemmer av ultraortodokse «redningsorganisasjoner,» som umiddelbart utnyttet deres nyvunne prominens til å samle inn millioner av dollar.

Videre ble mange innbyggere i frontlinje-kibbutzer og deltakere på Nova musikkfestival, drept av israelske styrker.

Nå, i det israelske medier beskriver som det «største kravet noensinne innlevert i Israel mot et statlig organ for uaktsomhet», søker et firma som representerer 42 overlevende, nesten $ 55 millioner i erstatning fra den israelske hæren, etterretningen og politiet, for ikke å ha forhindret angrepet den 7. oktober og unnlatt å varsle arrangørene av festivalen om sammenstøtene.

«Alt det de saksøkte måtte gjøre, var å ringe arrangørene som var ansvarlige, [for festen] for å stanse festivalen, i lys av advarslene som ble mottatt», heter det i påstanden. Den konkluderer: «Det er uforståelig at de saksøkte ikke beordret umiddelbar oppløsning av festivalen.»


Denne artikkelen ble publisert av The Grayzone.

Washington Post erases Israeli minister’s farfetched October 7 rape claim at his request

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Wyatt Reed er administrerende redaktør for The Grayzone. Som internasjonal korrespondent har han dekket historier i over et dusin land. Følg ham på Twitter på @wyattreed13.


Se Jimmy Dore gå gjennom The Intercepts artikkel om hvordan CNN lar israelske myndigheter sensurere deres dekning fra Gaza:

Forrige artikkelBritiske toppsjefer tjente årslønn på fire dager
Neste artikkelRepresentantenes hus i New Hampshire vedtar «Defend the Guard»
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.