Ukraina: – Funksjonærer stjal 40 millioner dollar i utenlandsk hjelp

0
Zelensky og villaen hans i Toscana / Il Tirreno

Ansatte i et ukrainsk våpenfirma konspirerte med tjenestemenn i forsvarsdepartementet for å underslå nesten 40 millioner dollar øremerket for å kjøpe 100.000 mortergranater for krigen mot Russland, rapporterte Ukrainas sikkerhetstjeneste. Dette skriver AP basert på ukrainske kilder.

SBU sa sent på lørdag at fem personer er siktet, med en person som ble arrestert mens han forsøkte å krysse den ukrainske grensen. Hvis de blir funnet skyldige, risikerer de opptil 12 års fengsel.

Etterforskningen kommer mens Kiev forsøker å slå ned på korrupsjon i et forsøk på å fremskynde medlemskapet i EU og NATO. Tjenestemenn fra begge blokkene har krevd omfattende anti-tjuveri-reformer før Kiev kan slutte seg til dem.

En liten del av den korrupte helheten og spill for galleriet

At den korrupte regjeringa i Kiev med sin svært korrupte president i spissen nå skal «slå ned på korrupsjonen» er bare spill for galleriet. 40 millioner dollar er nesten for en bagatell å regne i forhold til den virkelige korrupsjonen som foregår. Det dreier seg ikke om millioner, men om milliarder.

EU har bedt om å få se resultater og Washington er djupt bekymret over at så mye av den utenlandske hjelpen blir stjålet, så det må arresteres noen.

William Taylor, som er tidligere USA-ambassadør i landet, sier til Politico at «korrupsjonen i Ukraina er endemisk», eller noe som er typisk for området. Et lite omtalt notat fra USAs regjering viser hvor alvorlig Washington mener korrupsjonen i landet er.

Våre hjemlige politikere som gir milliarder av norske skattebetaleres kroner til Ukraina må jo være fullt klar over dette. Det må jo også stortingsgruppa til Rødt være, enda de ellers er imot korrupsjon alle andre steder.

Forrige artikkelVindturbinene fungerer ikke som de skal i kulde og sterk vind
Neste artikkelRussland stiller seg bak houthiene