Tyskland: Bondeopprør og klassekamp i jernbanene lammer landet

0

Det tyske Bauernverband har tatt sitt raseri mot den føderale regjeringen ut på gata. Siden mandag har bøndene satt søkelys på situasjonen sin med ei aksjonsuke. Forbundspresident Joachim Rukwied ber koalisjonen av SPD, De Grønne og FDP trekke tilbake spareplanene for landbruksdiesel. Han anser de tiltakene som «trafikklyskoalisjonen» varslet torsdag som utilstrekkelige.

Siden protestene startet, har folk opplevd de fleste virkningene av protestene i veitrafikken: Mange bondeforeninger i delstatene trekker oppmerksomheten mot seg selv gjennom blokkeringer og andre aksjoner. Protestene vil falle sammen med en landsomfattende jernbanestreik fra onsdag til fredag, som lokførerforbundet GDL varslet sist søndag kveld.

«Trafikklyskoalisjonen» og dens angrep på bøndene, dens «grønne skifte» og dens støtte til krigen mot Russland i Ukraina blir stadig mer upopulær. SPD er nå nede på 14% nasjonalt og har ned mot 5-6% i noen delstater. Det partiet som fosser fram på målingene er AfD som ligger på 35-36% i et par østtyske delstater og har 22,8% nasjonalt.

Det eneste tiltaket den kriserammede regjeringa kan komme på er å forby AfD. Det må være lov å si at det er en ganske tysk idé.

Forrige artikkelKjempedemonstrasjoner mot Donald Tusks nye regjering i Polen
Neste artikkelIndia får en brutal oppvåkning i Vest-Asia