Israel vil deportere Gazas befolkning til Afrika

0
Kilde: Times of Israel

En rapport i en israelsk mediekanal sier at flere afrikanske land kan være villige til å ta imot de palestinerne som blir etnisk renset fra Gaza. Dette skriver Middle East Eye.

Israelske tjenestemenn er i hemmelige samtaler med flere afrikanske land for å ta imot palestinere fra Gaza, rapporterte det israelske avisen Zman Yisrael onsdag. 

Politikken for å rense Gaza for palestinere på engros, «blir sakte den ledende og offisielle politikken til regjeringen og koalisjonen,» heter det i rapporten. 

I en samtale med Zman Yisrael tirsdag sa Israels etterretningsminister Gila Gamaliel at «frivillig [emigrasjon] er den beste og mest realistiske planen for dagen etter kampene».

I følge rapporten fra Zman Yisrael virker «Kongo» villig til å ta imot tusenvis av palestinske flyktninger, selv om det ikke sto om det refererte til Den demokratiske republikken Kongo eller Republikken Kongo.

Den israelske regjeringen er opptatt av å si at palestinere ikke blir etnisk renset fra Gaza, men snarere at grepet vil være en «frivillig immigrasjonspolitikk».

(Naturligvis er det alt annet enn «frivillig immigrasjonspolitikk». Det er tvungen migrasjon, fordrivelse og deportasjon.)

PS:

En historiens ironi er at i 1903 foreslo Joseph Chamberlain overfor sionismens grunnlegger Theodor Herzl å opprette et reservat for jødene i Afrika, nærmere bestemt Guas Ngishu platået nær Nairobi.

Forrige artikkelLovforslag i Representantenes hus krever at USA dropper anklagene mot Julian Assange
Neste artikkelUkraina og Palestina: En dobbel trussel mot USAs hegemoni