Lovforslag i Representantenes hus krever at USA dropper anklagene mot Julian Assange

0
Paul Gosar (R) og Julian Assange

Til våre lesere fra USA: Ring din representant og be dem støtte H.Res. 934.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 3. januar 2024.

En resolusjon introdusert i Representantenes hus i forrige måned oppfordrer USA til å droppe anklagene mot WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, som står overfor opptil 175 års fengsel dersom han blir utlevert til USA og dømt for journalistikk som avslørte amerikanske krigsforbrytelser.

Lovforslaget, introdusert av representanten Paul Gosar (R-AZ), uttrykker «Representantenes hus sin oppfatning av at regulære journalistiske aktiviteter, inkludert innhenting og publisering av informasjon, er beskyttet under Det første endringstillegget, og at den føderale regjeringen bør droppe alle anklager mot, og forsøk på å få utlevert Julian Assange.»

Assange, som har vært holdt i Londons Belmarsh fengsel siden 2019, har en høring planlagt ved Storbritannias høyesterett den 20. og den 21. februar for å anke utleveringen av ham til USA, som sannsynligvis er hans siste sjanse. I forkant av høringen ber WikiLeaks og Assanges supportere amerikanerne om å kontakte sine representanter i Representantenes hus og oppfordre dem til å støtte Gosars resolusjon.

Klikk her for å finne din representant, eller ring husets sentralbordoperatør på (202) 224-3121. Be dem om å støtte H.Res. 934 for å beskytte det første endringstillegget og pressefriheten.

Så langt har resolusjonen åtte medsponsorer: James McGovern D-MA), Thomas Massie (R-KY), Marjorie Taylor Greene (R-GA), Anna Paulina Luna (R-FL), Eric Burlison (R-MO), Jeff Duncan (R-SC), Ilhan Omar (D-MN) og Clay Higgins (R-LA).


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

Bill Introduced in House Calls for US to Drop Charges Against Julian Assange

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNRK: «Slår alarm: Rekordmange til lege med utmattelse»
Neste artikkelIsrael vil deportere Gazas befolkning til Afrika
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.