Ekspert på internasjonal rett: «Israel vil bli dømt for folkemord»

0
Amy Goodman i Democracy Now! intervjuer professor Francis Boyle.

Francis Boyle er professor i internasjonal rett ved University of Illinois College of Law. Han har tidligere vunnet to saker for Den internasjonale domstolen, domstolen som skal behandle Sør-Afrikas søksmål mot Israel med anklage om folkemord. Boyle har blant annet skrevet bøkene The Bosnian People Charge Genocide, samt Palestine, Palestinians, and International Law og World Politics, Human Rights, and International Law.

I et intervju med Democracy Now! sier han at hans vurdering er at Sør-Afrika kommer til å vinne saka og at Israel vil få ordre fra retten om å slutte med og avstå fra å begå alle folkemordshandlinger mot palestinerne.

Basert på min nøye gjennomgang av alle dokumentene så langt som er sendt inn av Republikken Sør-Afrika, tror jeg Sør-Afrika vil vinne fram med en ordre mot Israel om å slutte med og avstå fra å begå alle folkemordshandlinger mot palestinerne. Og så vil vi ha en offisiell avgjørelse av den internasjonale domstolen selv, den høyeste juridiske myndigheten i FN-systemet, om at folkemord pågår. Og i henhold til artikkel I i folkemordskonvensjonen vil alle kontraherende parter, 153 stater, da være forpliktet, sitat, «å forhindre», ikke sitat, folkemordet som Israel begår mot palestinerne.

For det andre, når verdensdomstolen gir denne opphør-og-avstå-ordren mot Israel, vil Biden-administrasjonen bli fordømt i henhold til artikkel III, paragraf (e) i folkemordskonvensjonen som kriminaliserer medvirkning til folkemord. Og vi vet at Biden-administrasjonen har hjulpet og medvirket til israelsk folkemord mot palestinerne en stund. Dette har også blitt tatt opp av vennene mine i Center for Constitutional Rights og i National Lawyers Guild i et søksmål mot Biden, Blinken og Austin.

Så jeg tror vi vil være i stand til å bruke verdensdomstolens kjennelse. Akkurat nå forteller kildene mine meg at høringen vil være 11. januar, 12. januar. Basert på min erfaring med bosnierne, kan vi forvente en ordre innen en uke.

Jeg vil også si, med hensyn til Biden-administrasjonen, at de for øyeblikket er i strid med Genocide Convention Implementation Act, som gjør folkemord til en forbrytelse i henhold til amerikansk lov. Og igjen, når vi – Sør-Afrika vinner denne ordren, vil Biden-administrasjonen også stå i strid med folkemordskonvensjonens implementeringslov.

Antakelig vil Israels propagadamaskin avskrive Francis Boyle, og vi ser at det ligger ute mange angrep på ham ad hominem, det vil si personangrep i motsetning til politisk kritikk, blant annet fordi han har tatt avstand fra pandemipolitikken. Så vidt vi kan se er denne kritikken nettopp det, personangrep for å ufarliggjøre en brysom kritiker. Og uansett ser det ikke ut til at det vil ta lang tid før vi ser om professor Boyle få rett i sine antakelser. Uansett vil behandlinga i domstolen bli en enestående mulighet for å dokumentere Israels forbrytelser. Det ser ut til at teamet til Sør-Afrika vil benytte den muligheten godt.

Se også: 100 Chilean Lawyers Accuse Netanyahu of War Crimes, File Complaint at ICC

Forrige artikkelIdiotiets apoteose
Neste artikkel«Det er statlig propaganda» – Ukrainere skyr TV-nyheter mens krigen fortsetter