Rapport beskriver hvordan Israel med vilje angriper sivile i Gaza

0
Palestinere ved ruinene av en bygning ødelagt av israelske luftangrep i Rafah, sørlige Gaza, 11. november 2023. (Abed Rahim Khatib/Flash90)

Rapporten fra +972 Magazine sier at Israel med vilje ødelegger sivile områder som en del av en strategi for å legge press på Hamas.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 30. november 2023.

En rapport fra +972 Magazine publisert på torsdag, går i detalj om hvordan Israel med vilje rammer sivile i Gaza som en del av sin krigsstrategi, selv når israelske styrker vet at angrep vil drepe små barn.

Rapporten, som siterte nåværende og tidligere israelske tjenestemenn fra etterretningen, sa at de massive sivile tapene i Gaza siden 7. oktober skyldes at Israel utvider sine godkjenninger til å bombe ikke-militære mål og løsner på restriksjoner knyttet til sivile dødsfall. Israels operasjoner i Gaza har hatt en svært høy sivil tapsrate, men aldri i samme omfang som den nåværende konflikten.

Kilder fortalte +972 at det israelske militæret har mapper på mange mulige mål som gir dem en god ide om de sannsynlige sivile tapene deres angrep vil forårsake. I et tilfelle omtalt av kildene, godkjente Israels militærkommando drapet på hundrevis av palestinske sivile i et forsøk på å drepe en Hamas-kommandant.

En kilde sa:

«Ingenting skjer tilfeldig. Når en 3 år gammel jente blir drept i et hjem i Gaza, er det fordi noen i hæren bestemte at det ikke var en stor sak for henne å bli drept – at det var en pris verdt å betale for å treffe [et annet] mål. Vi er ikke Hamas. Dette er ikke tilfeldige raketter. Alt er tilsiktet. Vi vet nøyaktig hvor mye utilsiktet skade det er i hvert hjem.»

Rapporten forklarer også Israels rammede «maktmål», som inkluderer sivil infrastruktur, som høyhus, banker, universiteter og andre offentlige bygninger. Tre kilder som har vært involvert i å treffe maktmål, fortalte +972 at hensikten er at et bevisst angrep på det palestinske samfunnet vil utøve «sivilt press» på Hamas. Israel pleide ofte å advare folk om å evakuere maktmål før de ble truffet, men den praksisen har blitt mye mindre vanlig. I den pågående krigen har boligblokker fulle av sivile blitt jevnet med jorden uten forvarsel.

Kilder fortalte +972 at målmapper for høyhus og annen sivil infrastruktur alltid inneholder en slags påstått tilknytning til Hamas, den virkelige hensikten er å skade sivile. «Kildene forstod, noen eksplisitt og noen implisitt, at skade på sivile er den virkelige hensikten med disse angrepene», heter det i rapporten.

En annen kategori av mål som Israel angriper er kjent som «familiehjem», der Hamas eller palestinske Islamsk Jihad-operatører bor. I mange tilfeller har Israel ødelagt private boliger for å drepe et Hamas-medlem. +972-rapporten bemerker at i den nåværende krigen «hevder palestinske vitnesbyrd at noen av familiene som ble drept, ikke inkluderte noen operatører fra disse organisasjonene.»

Rapporten sa at fordi de fleste høytstående Hamas-operatører er dypt inne i tunneler under jorden i Gaza, er mange av angrepene på familiens hjem rettet mot påståtte underordnede Hamas-operatører. Det israelske militæret er i stand til å utføre slike angrep i et utrolig raskt tempo, takket være et kunstig intelligensprogram kalt Habsora-systemet.

I detalj om hva AI-programmet gjør, sier rapporten: «Habsora lager blant annet automatiske anbefalinger for å angripe private boliger der folk mistenkt for å være Hamas- eller Islamsk Jihad-operatører bor. Israel utfører deretter store drapsoperasjoner gjennom tung beskytning av disse bolighusene.»

En kilde sa at Habsora-systemet tillater det israelske militæret å drive en «fabrikk for massemord» som er innstilt på «kvantitet, ikke kvalitet».

Siden Israel slapp løs sin brutale kampanje mot sivile i Gaza etter Hamas-angrepet den 7. oktober, anslås det at over 15.000 palestinere har blitt drept, inkludert over 6.000 barn og 4.000 kvinner. Kort tid etter at bombardementet begynte, sa den israelske talsmannen for militæret, Daniel Hagari, at vektleggingen av kampanjen «er på skade og ikke på nøyaktighet.»


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Report Details How Israel Intentionally Targets Civilians in Gaza

Oversatt for steigean.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også oversikt over drept helsepersonell.

Forrige artikkelTexas vs Pfizer
Neste artikkel50 tonn med pedalkraft
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.