CIA taper begjæringen om å avvise søksmål mot dem

0

Consortium News – 22 desember 2023

Saksøkerne i en sak mot CIAs overvåkning av amerikanske statsborgere som besøkte Julian Assange i London, diskuterte dommerens beslutning om å avvise CIAs begjæring om å avvise søksmålet mot etterretningsorganisasjonen.

PRESSEKONFERANSE: Amerikansk dommer tillater Assange-advokaters søksmål mot CIA å gå videre.

Ledende advokat Richard Roth fra The Roth Law Firm, sammen med saksøkerne Margaret Ratner Kunstler, en borgerrettighetsadvokat, og medieadvokat Deborah Hrbek, holdt fredag en pressekonferanse på ZOOM for å diskutere seieren i deres søksmål mot CIA, for angivelig å ha krenket deres rettigheter i forhold til det fjerde grunnlovstillegget.

Dommer John G. Koeltl fra United States District Court for the Southern District of New York på Manhattan, avviste en CIA-begjæring om å avvise søksmålet anlagt av fire amerikanske statsborgere, med påstander om at de urettmessig ble spionert på mens de besøkte Julian Assange i den ecuadorianske ambassaden i London, i en ulovlig konspirasjon for å beslaglegge saksøkerens elektroniske enheter.

I sin 27-siders avgjørelse sa Koetl: «Saksøkernes klage inneholder tilstrekkelige påstander om at C.I.A. og [tidligere CIA-direktør Mike] Pompeo, gjennom [David] Morales og UC Global, krenket deres rimelige forventning om personvern av innholdet på deres elektroniske enheter.»

Domstolen sa at fordi Pompeo, «i en tale i april 2017 … ‘lovet at hans kontor ville begi seg ut på en ‘langsiktig’ kampanje mot WikiLeaks’,» var det tilstrekkelig grunn til at saken kunne fortsette.

Saksøkernes advokat Roth sa: «Vi er begeistret over at domstolen avviste CIAs forsøk på å bringe saksøkerne til taushet, som på sin side bare forsøker å avsløre CIAs forsøk på å gjennomføre Pompeos vendetta mot WikiLeaks.»


WATCH: CIA Loses Motion to Dismiss Lawsuit Against It

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelBevis mangler i beskyldninger om massevoldtekt utført på ordre av Hamas
Neste artikkelNorgesGruppen vil servere deg larver
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.