«Zelensky narrer seg selv til å tro at Ukraina kan vinne krigen»

0

Som vi meldte i går rapporterer Time Magazine at Zelenskys uforsonlige holdning bekymrer hans rådgivere, og at ukrainske tjenestemenn «stjeler som om det ikke er noen morgendag».

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 30. oktober 2023.

En av Ukrainas president Volodymyr Zelenskys nærmeste medarbeidere, har sagt til Time Magazine, at den ukrainske lederen har lurt seg selv til å tro at Ukraina kan vinne en endelig seier mot Russland etter den mislykkede motoffensiven, samtidig med avtagende støtte i Vesten til krigen.

Rapporten sa at til tross for tilbakeslagene, har Zelensky «ikke til hensikt å gi opp kampen eller å søke noen form for fred. Tvert imot har hans tro på Ukrainas endelige seier over Russland hardnet til en form som bekymrer noen av hans rådgivere. Den er urokkelig, på grensen til det messianske.»

Rådgiveren sa at Zelensky «villeder seg selv», og la til: «Vi er tomme for alternativer. Vi vinner ikke. Men prøv å fortelle ham det.» Rapporten sa at ideen om å forhandle om fred eller en midlertidig våpenhvile med Russland, fortsatt er tabu for Zelensky.

«For oss vil det bety å la dette såret stå åpent for fremtidige generasjoner,» sier Zelensky til Time. «Kanskje det vil roe ned noen inne i landet vårt, og utenfor, i hvert fall de som vil avslutte ting for enhver pris. Men for meg er det et problem, fordi vi sitter igjen med denne sprengkraften. Vi utsetter bare detonasjonen.»

En høytstående ukrainsk militæroffiser sier til magasinet at de væpnede styrkene har måttet stille spørsmål ved ordre som kom fra Kievs politiske ledelse, inkludert en ordre om å erobre Donetsk-byen Horlivka. «De har ikke mennene eller våpnene,» sier offiseren. «Hvor er våpnene? Hvor er artilleriet? Hvor er de nye rekruttene?»

Ukraina har ikke bare få våpen igjen til å utkjempe krigen, men også mannskap. En av Zelenskys medarbeidere sa at selv om Ukrainas vestlige støttespillere leverte alle våpnene de trenger, «har vi ikke mennene til å bruke dem».

«Folk stjeler som om det ikke er noen morgendag.»

Rapporten i Times Magazine beskrev også korrupsjonen i den ukrainske regjeringen i detalj, korrupsjon førte til Zelenskys nylige trekk med å sparke tidligere forsvarsminister Oleksii Reznikov. Forfatteren av Time-historien, Simon Shuster, sa at han naivt trodde en ukrainsk tjenestemann ville tenke seg om to ganger før han tok imot en bestikkelse, men en rådgiver til Zelensky fortalte ham noe annet. «Simon, du tar feil,» sa rådgiveren. «Folk stjeler som om det ikke er noen morgendag.»


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Zelensky ‘Deludes’ Himself Into Thinking Ukraine Can Win War: Aide

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Se også The Duran fra 47:15:

YouTube player

Israel Operation Gaza; UN BRICS versus US; Zelensky Deluded, Ukr Defeated, Ukr Troops Demoralised – YouTube

Forrige artikkelGudene går mot det utvalgte folket — Mammon mot Israel, Mars mot Pentagon
Neste artikkelMotvind for havvind i USA – Ørsted tapte 22 milliarder
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.