Zelensky: – Ingen tror slik på seier som jeg gjør

0
Faksimile fra magasinet Time

Volodymyr Zelensky sliter med å holde på Vestens oppmerksomhet om krigen i Ukraina, skriver magasinet Time: ‘Nobody Believes in Our Victory Like I Do.’ Inside Volodymyr Zelensky’s Struggle to Keep Ukraine in the Fight.

Offentlig støtte til bistand til Ukraina har vært i nedgang i flere måneder i USA, og Zelenskys besøk gjorde ingenting for å gjenopplive det. Omtrent 41 % av amerikanerne ønsker at Kongressen (i USA, o.a.) skal levere flere våpen til Kiev, ned fra 65 % i juni, da Ukraina startet en stor motoffensiv, ifølge en Reuters-undersøkelse tatt kort tid etter Zelenskys avgang. Den offensiven har gått i et sneglefart og med enorme tap, noe som gjør det stadig vanskeligere for Zelensky å overbevise partnere om at seieren er rundt hjørnet. Med krigsutbruddet i Israel har til og med det å holde verdens oppmerksomhet på Ukraina blitt en stor utfordring.

Etter besøket i Washington fulgte TIME presidenten og teamet hans tilbake til Kiev, i håp om å forstå hvordan de ville reagere på signalene de hadde mottatt, spesielt de insisterende oppfordringene til Zelensky om å bekjempe korrupsjon i sin egen regjering, og den svinnende entusiasmen for en krig uten ende i sikte. På min første dag i Kiev spurte jeg et medlem av hans krets hvordan presidenten hadde det. Svaret kom uten et sekunds nøling: «Sint.»

Moon of Alabama kommenterer denne artikkelen og skriver:

Krigen er tapt. De vet det. Men de er ikke villige til å gi opp.

Zelenskys folk legger skylden overalt bortsett fra på de som har forårsaket kaoset. Det var «seiers»-meldingen fra Zelensky og hans mannskap som har ført publikum til fullstendig selvtilfredshet.

Som Strana-overskrifter (maskinoversettelse):

Ukraina taper krigen med den russiske føderasjonen på grunn av samfunnets utilstrekkelige oppfatning av situasjonen — sjef for de væpnede styrker i Ukraina – Strana.news – 30. oktober 2023

Strategisk taper Ukraina krigen på grunn av samfunnets utilstrekkelige oppfatning av situasjonen.

Denne oppfatningen ble uttrykt av sjefen for de væpnede styrkene i Ukraina Dmitry Kukharchuk i et intervju med Channel Five.

Og Moon of Alabama kommenterer:

Hvis jeg visste at skipet synker, er det sannsynligvis det jeg også ville gjort. Ta med alt tilgjengelig på min personlige redningsflåte og forberede meg på å kutte linene til moderskipet.

Time-artikkelen er et signal. Den kunngjør slutten på Zelenskys regime. Jeg er sikker på at det nasjonale sikkerhetsrådet i USA, så vel som utenriksdepartementet, febrilsk leter etter et alternativ – og etter en måte å installere det på som gjør at de ikke taper altfor mye ansikt.

Krigen er tapt for lenge siden. Nå handler det bare om hvor mange flere som skal dø og hvor mye mer av Ukraina som skal bli ødelagt før også Vesten innrømmer det og tar konsekvensene av det.

Forrige artikkelSmåbrukarlagets opptrappingsplan for norsk jordbruk
Neste artikkelGudene går mot det utvalgte folket — Mammon mot Israel, Mars mot Pentagon