Stopp bombinga av Gaza – stopp folkemordet på palestinerne

0
Fra Palestina-demonstrasjon I Harstad der Frode Bygdnes holdt denne appellen.
Av Frode Bygdnes.

4 timers pause er skuebrød. Ikke får en inn hjelp, ikke får en inn mat, ikke får en inn medisiner, ikke får en inn vann og heller ikke får en ut skada mennesker. 4 timers pause hjelper ikke for nattesøvna til barna. Natta blir like jævlig. Traumene vil være der også i pausen. Barna får ikke være barn. «La barna leve, la barna leke» ropte vi i Oslo forrige helg. 9000 var vi i Oslo, like mange som det til da var drept på Gaza.   

Pausene er bare 4 timers opphold i drap. Det er folkemordet vi må stoppe. 

Pausen gjelder bare de korridorene som Israel vil at folket på Gaza skal rømme gjennom. Pausen er og krigføring. Pausen er å fordrive palestinske befolkninga ut i ørken og ut av Gaza. Det er okkupasjon som foregår. Israel tar land. Nord-Gaza har de allerede tatt. De rike oljefelta er utafor den kysten. 

Israel bedriver folkemord for å skremme folk og vinne land. Israel stenger grensene og skyver palestinerne foran seg for at Egypt skal åpne grensen. De som ikke blir drept skal fordrives til araberlandene. En slik strategi vil aldri gi fred i Midtøsten. En slik strategi er rasisme og viser en apartheid-stat som har okkupert mer og mer land fra Gaza og Vestbredden, Golanhøydene og land i Syria og Jordan. 

Ennå er det noen her i landet som sier at Israel har rett til å forsvare seg. Men en okkupant driver ikke forsvar, like lite som nazistene drev forsvar her i landet for 80 år siden. 

Om Israel skulle ha godkjent tostatsløsningen og hatt et land å forholde seg til, er det noe som heter forholdsmessig handling. Nå har de bombet Nord-Gaza flatt. Byen er mest jevnet med jorden og ubeboelig. I ruinene ligger døde kropper. Mer enn 10-tusen er drept til nå, og det meste er barn. Folkemordet går over i en ny fase. Nå dør barn av mangel på hjelp, mangel på friskt vann og mangel på mat. Etter hvert vil sykdom og matmangel begynne å ta liv. Det er også passive drap Israel nå bedriver.

Israel har tøyd en strikk som rammer hele menneskeheten. Sykehus bombes, ambulanser bombes, soner som folk er bedt om å dra til bombes. De bildene vi ser fra Gaza er illevarslende for menneskeheten. En skulle tro at et folk som hadde opplevd nazismens grusomheter, hadde lært. Det ser ut til at sionist-staten Israel i stedet har tatt etter bødlene. Vi kan ikke godta at et israelsk liv er mer høyverdig enn et palestinsk liv.

Norge tjener på denne krigspolitikken til Israel. Vi selger våpen. I Ukrainakrigen ga vi våpen som skulle beskytte folket i Ukraina. Vi er ikke konsekvent når vi ikke vil sende anti-luftskyts til Gaza. Vår regjering bedriver dobbeltmoral. Ennå er ikke vår regjering verst i vesten. Vesten er i ferd med å utløse en ny verdenskrig. Det er vesten som må stoppe Israel, ellers er det ikke vanskelig å spå at 3. verdenskrig er startet. 

Israel skyter raketter og bomber både i sør, vest og nord. Alle de konfliktene kan komme ut av kontroll. Med den nye normen for menneskerettene spøker det og for våre liv. Militærstrategene har lenge sett på krig som et spill. Da er det bare å ha de sterkeste våpnene, og de skal detoneres på de små landenes territorier til skrekk og advarsel for de som ikke bøyer seg for imperialiststatene.

Vi må få opp en fredsbevegelse igjen, slik vi hadde mot atomvåpen, slik vi hadde mot amerikanernes krig i Vietnam. Vi må bry oss.

Den flotte demonstrasjonen som var nå på lørdag i Harstad, er en begynnelse på en fredsbevegelse bygd på solidaritet og respekt for mennesket. 

Palestinernes kamp for menneskeverdet er også vår kamp. Skaper vi menneskeverd skaper vi fred. Stopp Israel, innfør sanksjoner mot Israel, ikke kjøp varer som begynner med strekkode 729.  Vi må kreve at Norge henter heim ambassadøren og stopper NAMOs våpenleveransene til Israel. Anerkjenn Palestina nå.

Frode Bygdnes

Forrige artikkelHumor om Kina i Latinamerika
Neste artikkelReligion og elefanter