Sjeføkonom: «Norge bør vurdere å innføre euro»

0
Av Kjetil Tveit.

Litt artig med social engineering og propaganda – når man først har slått på bullshit-detektoren går den ikke av igjen av seg selv De psykologiske operasjonene har så mange små finurlige detaljer som bypasser bevisstheten til de som tror sine meninger er noe de har kommet på selv.

For noen dager siden Twitret jeg dette: «Mange har klødd seg i hodet hvorfor man har valgt å kjøre kronen i grøfta. Mange har svart at det er fordi vi senere skal trygle om Euro. Nå kommer de strategiske trygleartiklene.» Ble sitert her.

Jeg regnet liksom med at trygleartiklene ville komme fortløpende for noen dager siden… men ikke så fortløpende. Legg merke til dagens strategiske trygleartikkel i ABC-Nyheter at euroen på bildet er en usirkulert gullmynt, mens kronen er velbrukt og full av skrammer. Kronen er skikkelig stygg i forhold til det Europeiske glansbildet.

Hvis du sier om en tid at du etter litt fram og tilbake har kommet fram til at vi må inn i euroen, tenker jeg at du har nok ikke det nei. Noen andre har kommet fram til det. Deretter har de praktisert et utall med ørsmå virkemidler, ned til mikroskopiske detaljer som du ikke legger merke til, slik at du tror du «har kommet fram til» det selv. Euro-reklamen er ren propaganda forkledd som journalistikk, og den skriver: «Virkeligheten presser på.»

Dette gir inntrykk av at Norges Bank ikke kunne påvirket kronekursen hvis de hadde ønsket, at kollapsen kommer som en uforskyldt «naturkatastrofe», og at vi må innse «virkeligheten», og handle ut fra premisset at eneste løsning er å gå inn i Euro. Dagens presse må aldri forveksles med presse.

(1)https://steigan.no/2023/11/kronekollapsen-vi-er-spilt-sjakk-matt/

(2)https://abcnyheter.no/penger/makrookonomi/2023/11/19/195962382/sjefokonom-norge-bor-vurdere-a-innfore-euro

Bilde
Forrige artikkelTidligere BlackRock-forvalter: digital sentralbankvaluta vil skape en fengselsplanet
Neste artikkelSannhetens time for vindkraft til havs