Silje snakker med Pål Steigan om oppveksten, foreldrene, kommunismen, pressen og…

0
Silje Schevig.

Fra Snakk med Silje.

Se forrige samtale mellom Silje og Steigan her: Silje snakker med Pål Steigan

Pål Steigan snakker her om oppveksten sin og om foreldrene som begge var aktive motstandsfolk under krigen. Han mener de «hardkodet» ham til å bli den han er. Ikke være redd for å gå imot strømmen, ta parti for arbeidsfolk, søke kunnskap. Han sier at han «vokste opp under et leksikon» og alltid har vær nysgjerrig på hvordan verden henger sammen. Det er nyttig når han skal analysere verden av i dag.

Steigan forklarer også hva han mener med ordet kommunisme. Han er opptatt av det han kaller den dramatiske forandringen i verdenssituasjonen, USAs og Vestens nedgang, Tysklands fall og gjennombruddet for «Det globale sør». Han snakker også om pressens rolle, om hvordan mediene i dag svikter sitt løfte til samfunnet. Steigan var i Italia da landet innførte portforbud. 12. mars 2020 var Steigans 9. april, noe som gjorde at steigan.no tok et upopulært standpunkt. Han formidler sine holdninger til legemiddelindustrien og hvordan den vestlige verden styres av et finansoligarki hvor tre store finansinstitusjoner styrer alt. Han snakker også om sin analysemetode og om hva som eventuelt kan gi optimisme i dag.


► STØTT SNAKK MED SILJE Jeg setter enormt stor pris på alle som ønsker å støtte podkasten. Det gjør at jeg kan holde podkasten åpen og tilgjengelig for alle. For å gi donasjoner kan du søke opp “Snakk med Silje” i Vipps eller bruke vippsnummer: 806513

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKan Oslo kommune pålegge sine ansatte influensavaksinering?
Neste artikkelHøyesterett og Økokrim: Lær dette om det norske systemet