Silje snakker med Pål Steigan

0
Silje Schevig.

I 10. episode av Snakk med Silje, som ble spilt inn i august, hadde jeg besøk av Pål Steigan. Du får høre om hans perspektiver på betente politiske tema og hva som gjør at han mener det er viktig å formidle disse tingene.

Han forteller om forskjeller i religiøsitet og kultur i Italia og Norge om sitt perspektiv på statskuppene i Afrika, hvordan han driver gravejournalistikk og hvorfor det er viktig å følge pengene. Vi fikk litt dårlig tid i denne praten, så det blir en episode til med Steigan hvor han forteller mer om disse tingene, om kommunismen, sin barndom, om foreldrene sine og hvordan det har vært med å forme han som menneske.Pål Steigan er en tidligere politiker, industriarbeider, forlagsredaktør, forfatter, avisredaktør og selvstendig næringsdrivende innenfor områdene kultur og informasjonsteknologi.

Han var partileder i Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) (AKP m-l) fra 1975 til 1984, og i Rød Valgallianse (RV) fra 1975 til 1979. Fra 1985 til 1999 arbeidet Steigan som forlagsredaktør og systemkonsulent i Cappelen forlag, der han i en årrekke sto ansvarlig for utgivelsen av Caplex. Han var også ansvarlig for utgivelsen av Europas første leksikon på CD-ROM i 1987 og Nordens første multimedia-leksikon i 1991.

Sammen med Tron Øgrim tok han initiativet til etableringen av Klassekampen i 1969 og startet sin egen nettavis Steigan.no i 2014 som har bidratt til at han har vært i hardt vær på grunn av sine kontroversielle perspektiver på både pandemihåndtering og internasjonal politikk.

Episoden ligger på både YouTube, Apple Podkaster og Spotify

Forrige artikkelVindturbiner er i praksis grov miljøkriminalitet
Neste artikkelDømt til å tape (2)