Penger, våpen og situasjonen i Norge

0
Kø foran Fattighuset 22. september 2023 / Foto Fattighuset - Facebook

Norge er i ferd med å få en ny massefattigdom. Dette er ingen naturkatastrofe. Det er resultat av en villet politikk tvunget fram av finanskapitalen og gjennomført av politikerne med sosialdemokratiet i spissen.

Ei sosialdemokratisk regjering driver store deler av arbeiderklassen ned i en fattigdom som vi ikke har sett i Norge siden det Einar Gerhardsen kalte «de harde trettiåra».

De fortsetter den raseringa av norsk økonomi som ble påbegynt av Erna Solberg & co under den totalt unødvendige og meningsløse lockdownpolitikken. Det har fortsatt med ødeleggelsen av det robuste og velfungerende norske systemet for en sosial strømforsyning. Og nå drives hundretusener ut i akutt krise på grunn av rentehevingene til Norges Bank.

Hadde regjeringa villet kunne den satt strømprisen til 30 øre per kWh, men den vil ikke prioritere det norske folket, men sørger for at Norge er en energikoloni for EU. Renteøkningene er også helt unødvendige sett fra hensynet til norsk økonomi. Men for eierne av bankene er det jo julaften i oktober.

Og det toppes av at et samlet Storting prioriterer å gi minst 100 milliarder kroner til ukrainske oligarker og internasjonal våpenindustri. Også sjølerklærte sosialister prioriterer våpenindustrien foran arbeidsfolk i Norge.

Sjefredaktør Pål Steigan i steigan.no forklarer sammenhenger og årsaker til denne krisa.

Bildet som følger denne artikkelen er fra Fattighuset i Oslo og viser køen utenfor matutleveringa deres 20. september 2023. De harde trettiåra er her igjen.

YouTube player

Forrige artikkelTyskland vil ikke sende cruisemissiler, et nytt tilbakeslag for Kiev
Neste artikkelDømt til å tape (3)
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).